環球捧唔到咁多新人點解仲要出

354 回覆
733 Like 27 Dislike
3位《造星2》嘅參賽者Phoebus、George同Marco今年簽約ViuTV同環球,組成男子組合P1X3L出道,成為今年樂壇新人之一,暫時有一首派台歌。另外喺電視劇同綜藝都見到佢地,三位今年有參演唔同劇集,仲同7cfu組成OMG組合添。

琴日叱咤記者會,一班2021年新人盛裝出席,仲玩得好開心,不過就唔見P1X3L三子。事後佢地喺IG story貼黑畫面大呻失望,流露灰爆心情,原來佢地都好想去。Phoebus話:「點解會係咁…一直也沒有一刻停止過,花光了力氣… 連入場券也無緣…」另一位成員George坦言覺得好難受:「看見一班新人可以同台出席,偏偏沒有我們…係真係難受…我地都想被認可為今年新人…」而Marco就話:「我都想嚟㗎。」佢地出道時曾經接受傳媒專訪,指會以拎叱咤新人獎同歌曲獎為目標,仲將呢個目標set埋喺電話wallpaper,睇嚟無得去記招對佢地都好hurt。

三子story一出,有唔少樂迷都覺得佢地好慘,指應該俾佢地出席樂壇盛事。其實P1X3L嘅派台歌《Braceless》有上過叱咤榜,已有頒獎禮入場券,1月1號可以出席。至於缺席記招,本台聯絡環球唱片,佢地回覆指P1X3L因工作撞期而未能出席叱咤記招:「P1X3L本身mark咗有拍攝工作為11am-9:30pm,時間撞咗記者會,所以未能出席。」

四大唱片唔關鷹枉事
係指四大外資
依家冇咗EMI變咗三大
上聲夢一兩集客串本身冇乜問題
其他歌手都有上
不過長駐做導師真係博俾人屌
又吸唔到追聲夢嗰班廢老粉絲
仲要阻住佢哋做音樂同其他job
完全唔知有乜益處
其實你睇幾個導師IG followers嘅升幅
喺聲夢嗰段時間其實係升咗都幾多
咁當然呢班人係咪轉化到買碟買飛嘅人就唔知
但換嚟嘅係新一代樂迷嘅唾棄
aga就唔知啦
gin lee依家個形象真係衰晒㗎喇
環球今年係捧曾比特囉
爭d 唔記得pixel 同爆炸頭同一間公司
支持p1x3l
腳踏實地做份工 送下外賣好過發明星夢
Marco前日先拍哂搜查官
免費巴同芝娃娃唔知iswim拍哂戲份未
唔知算唔算多job
但記招斷估都唔會係一個月前先通知啦
鏡錯咁忙都可以full team出嚟
似係冇打算俾佢哋去照排job多d
呢度兩個問題,首先環球本身management喺呢10年都麻麻,二千年頭,可以幫到宋禮勤返商台,奠定陳奕迅亞洲天王地位,07-09捧到張敬軒,kay, mr, 你地鍾唔鍾意佢地都好,成績喺度

但係上面嘅人,走淨半退休嘅eason,簽一堆人,男嘅冇乜出名,女嘅太多又搶資源,揀歌又唔出色,Gin Lee靚聲唱悶歌,有小小名氣都咁,點期待佢地嘅新人

P1x3l本身未有自己音樂風格,你入間A&R同artist management都謝左嘅公司,好難有運行

再講,P1x3l三個風格差太遠,但又唔係互補嗰隻,企埋一齊都唔似組合,似三個路人,然後用mirror形象,做比error更error嘅嘢,點搞呀

Phoebus靚仔?我搞唔掂

我睇呢篇佢話有鏡粉不滿
https://www.elle.com.hk/celebrity/King-Maker-2-boy-band-P1X3L
實情係點可能真係要元老鏡粉先知 我都係今年先知呢幾隊嘢嘅存在
最撚慘係台上面既人好多仲要都係造星2
其實有冇獎攞佢地應該都心照
成班新人玩得勁開心但自己無份去真係幾hurt
咁點解唔係有心比第二首歌?
係咪因為佢3個冇撚料到?
想棒紅一隊野 除左投資落果隊野外 仲要搞掂啲對手 簽完返來 hea佢地就得
同意

環球個所謂「理由」如果係真,pixels 三子就唔會出咁嘅post 啦,當人弱智咩
Mirror 12個各有各忙, 都夾到一齊到
得3個仲要無乜job嘅人話夾唔到
MC 最後都要簽華納
因為鏡上年年尾都仲未好似而家咁紅
突然話組多一團出嚟
雖然唔係花姐睇
但有鏡粉覺得佢哋3個會搶資源
的確佢哋響DiuTV嘅job仲多過鏡部份成員
免費巴好似都兩套劇
下年仲有綜藝俾佢哋3個主持
鏡嗰邊Jeremy又冇節目又冇劇
Tiger都話想拍劇但又冇份
Fans有不滿都正常
星3 Ansonbean Manson 都喺度啦
星2 Hugo 冇簽大公司都喺台上
我係佢三個真心心噏
利申:對呢3友無感覺
Sor 應該兩個都捧
笑撚死
呢啲比賽從來都無話贏咗就包紅包捧㗎,只係mirror個待遇同今年成績太好所以先有對比啫,但以當初ViuTV嘅名氣,班mirror肯簽,而家仲做到成績,其實Viu主捧佢哋都好合理,分分鐘份約都食水好深

老實講,人哋第一季個節目做出咗少少名氣,參加第二、三季嘅唔多唔少都借用咗佢哋台個節目嘅曝光率啦,如果無平台無觀眾,就算幾有料都爆唔出,好似MC、雲姨呢啲就算無簽viu,但都有多謝個節目同花姐

一邊就想個節目好睇要收視率,一邊就想有個平台表演要曝光率,其實點都係win win

係環球簽撚咗人但冷待到入場券都無先叫仆街
痴線
條女啲氣場勁撚到
三個男跳舞冇力唔齊又冇台型
連伴舞都不如
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞