環球捧唔到咁多新人點解仲要出

354 回覆
733 Like 27 Dislike
唔係有歌上過榜就有得去咩?
我寧願捧pixel 都唔捧石山街啦係咪啊
樓主呢個comment正負皮比例1:2
都唔係咩壞事嚟嘅 證明香港樂迷有進步
對主流以外嘅音樂接能力開始慢慢變高
Braceless 上過喎
就算跌崩一隻牙齒~~
點解佢地會無份角逐? 唔明
星2 Hugo 都有去琴日個記招,我嚇咗嚇
原來佢一個女仔form 咗隊野叫惡夢扭蛋
但有派台歌咩 我以為只喺youtube 出歌
真心唔明點解hugo 會去
903好似有播唔知有無上榜
雖然都戥佢哋三個唔抵
但你呢句都戇鳩
第8集10月24
U記隊:郭偉亮、李幸倪、曾比特、涂毓麟、周子涵
發少啲明星夢啦
立定先唔好蝕
AL點會無獎 上年男排女將咁多鏡仔都俾隻神隊友佢唱
Viu 安排
環球擺明將佢地投閒置散

唔係viu tv 比番機會佢地應該無人識
Fb見又話咩工作撞期
佢出咗咩歌?係咪單飛?
你都係去奧比斯喇
其實我好撚憎 mirror 拆出嚟當新人
根撚本唔 fair
但其實我唔覺佢哋有好多viuTV節目可以上
喺環球同TVB破冰前,環球同Viu關係極度密切,Viu應該幫佢哋製作過唔少節目,但係成績有目共睹(應該冇乜人知/記得)
然後到Viu本身自家節目,Jace Chan有主持能力先可以做多啲其他節目,但AGA同Gin Lee等人應該只上音樂節目,咁regular嘅音樂節目亦都係Chill Club,除咗做客席主持都冇得話集集上
如果話造星,老實講都唔算係一個正式音樂節目,佢要嘅係一班搶口嘅導師同評判,AGA同Gin Lee呢啲相對唔係十分有趣嘅人又係唔會做到佢要嘅效果(不過之前造星本身都有Eric Kwok,然後Gin Lee都做過一兩集(?))
就算話環球同TVB破冰後,AGA同Gin Lee等人其實都又係做音樂嘢,只不過有個時間長啲嘅音樂節目聲夢(相對認真地教下班參賽者唱歌,咁呢啲佢哋咪做到),然後都只係一直上籌款節目唱下歌,就算勁歌都只係上過一兩次唱下新歌就算,咁佢哋其實都有上Chill Club唱新歌
本身性格上佢哋未必係容易吸引到觀眾嗰種歌手(例如:Serrini/家謙),所以其實要捧都真心有難度,唔係話上邊個電視台就有用

講講下好似有點離題,不過嚟緊AGA同Gin都有拍Viu新一輯歌手門,大家可以支持下
組合
呢隊垃圾冇得出 , 幾好唔錯
有隻廢物芝娃娃抵死啦
其實我覺得佢哋係冇去記招,唔係唔當係新人
Mirror error 都排到期出席
Omg 點會多job 到咁
講都無人信
點呀師兄你好好咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞