[黃埔花園]爆鹹水浸埋部lift點算好?

400 回覆
207 Like 6 Dislike
你邊間公司咁好 我地d板全部變哂大陸造
賣樓點會搞唔掂,而家邊道搵到市區樓係低過三百萬
呢啲 搵返大公司最好,一分錢一分貨。
無論歐洲定日本公司,電子野 唔係隨便可以淘寶,
唔係樣樣野都有代替,換淘寶零件我地冇所謂。
我地公司電子野用哂大陸貨 係硬野先用來佬
試過我地科文唔知邊度搵十幾塊門電子板,
換咗之後每幾日壞一次兼困人,拆出嚟冇病冇痛,
壞咗10次8次 最後搵咗張2手日本版就斷尾。
我哋懷疑佢就係淘寶返黎
咁呢單應該算大型 鹹水浸晒2部
笑死
你哋呢啲係斷job計 定係月薪?
Update:

是次突發事件,要多謝9期新任保安頭目文小姐,帶領保安隊員反應迅速,急call清潔及技工支援!速速堆沙包,狂掃水,關水制,將事情控制住!

今次兩部𨋢都無需大整,係佢哋反應快速之功👍。
*需知道水浸一部𨋢,三菱動不動要以十萬計維修費,真是吃不消的。

謹代表9期業委會多謝團隊,辛苦晒🙏!
Update2:

兩部𨋢始終浸過鹹水,相信都要小修,不過三菱小修都唔會少錢(待收三菱的報告,才會清楚!)管理公司會報保險!
至於保險公司是否向涉事業主賠償,則係保險公司的決定。
好野,可以換新lift
原來係16樓郭太你呀☺️
郭太單位有無漏水呀
最貴嘅摩打及控制制櫃都在機房,無水浸到,最多係賠兩個吊倉及其相關嘅電子板,平好多,比到盡再賠那些鋼索。
想睇條後樓梯瀑布咁
咸水同淡水比?
反正有人比錢緊係話要換哂啦

所有單位咸水喉都係私家喉駁公家喉㗎啦,唔係啲咸水點入嚟?笑緊咩?
至於公家私家分界就幢幢大廈唔同
鹹水喉唔係白色...同埋 應該唔會有人搭掤出去裝,個棚仲貴過閘掣連工包料
又係真係幾抵讚
優質物管
正常要戶主賠
寫定辭職信,之後慢慢做
要睇爆個位置,如公喉爆水入單位,單位可申索返管理人或經理人;

定義公喉是一個法律問題,要睇好多資料,表面係私人單位問題,去到法律層面就未必。
搭棚整廚房封咗個四方形煙通同外牆D U 喉,反正有棚整開,申請停鹹水,加錢俾師傅改埋,師傅唔會順手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞