[黃埔花園]爆鹹水浸埋部lift點算好?

400 回覆
207 Like 6 Dislike
有冇瘦到
你係一次過整晒3部?
其中一單,平時1730收工,果日就係1730爆咸水,於是Call你過去修理,點知大廈並非立即通知,去到現場人地已經清緊場埋尾先至通知你,仲追你立即開機,3部機全部由頭濕到尾,科文要求你「做多少少」,
但係又要高要求,
佢由機頂控制箱浸到假天花,機身掣顯示卡全部濕晒,整到行到機都已經零晨。
結果佢完全冇題過俾返Ot我哋。
可能改過廁所位
香港啲樓設計愈來愈on9
完全無諗過點比人做維修 只係賣果陣搭到靚一靚就算
過幾年就露哂函
呢度你係一路整 經過都俾住客& 看更追,
壞咗果陣就咩都得,整咗先 至報價,
整完就話貴,要每件零件搵公証行檢查,要全部影相
我邊得閒咁好去招呼你呢,凌晨架啦。
我住果座有同樣情況
法團向個業主追
賠咗75000整返部lift
好彩佢有買家居保無咁傷
鎖lip走囉,我都整lip架邊個夠膽放?一定影曬相跟住訂零件換曬先放,無ot咪玩啦,聽朝番黎先搞囉
好多大廈 個on 9設計,咸淡水 水錶 差唔多對正 (斜角)升降機,
所以水錶爆水就直接射向升降機,
有D就係假天花度射出去
黃埔是但一個單位都近千萬,賣樓賠錢喇,賠完應該有剩,唔使去破產。
公司check完報單比個客先架,邊有人肯放,放左之後壞左唔關佢水濕事架
你哋係咪會拖慢嚟整
科文order一定要開返一部機俾大廈,
OT係事後先至寫紙報上去,
點知老闆唔知道就問我,
我哋公司有OT嘅制度,但係Ot需要經科文批准,先至再上傳老闆,
故此一般係冇人肯OT,
科文就成日臨收工時間派order,博你急住收工 做多少少 兼唔俾OT
呢d野冇得急
Btw驗都有排玩
家居保
即晚整好咁好
主管咁衰
唔平賣嘅,邊個要
我會報關制收工邊會做義工
第三者責任
如果單位外面無獨立
可唔可以自己加個閘掣
咁架咩 OT係公司出 派call都係公司派 點會冇OT
就算改過位都無可能個廁所地下無去水,除非塞左。我屋企都試過馬桶水箱漏水,放工返屋企至知,但d 水全部係地下去水位走曬,根本連廳都唔會出到去。不過我住獨立屋,就算漏出去都唔會有事
有咩問題?
邊有水魚會買
早D做完早D收工唔好咩,一路整一路俾人問候你覺得好好受?
「我有俾錢你賺架,點解你要唔開心?」呢啲真係難聽過粗口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞