自從google drive教育版冇得無限用之後,你哋用咩cloud?

296 回覆
20 Like 3 Dislike
Amazon本來係最平
不過一開波無耐就玩爛左
弊在佢唔似 Google 可以喺 Nas 入面啲 App 直接 Sync
又唔似 iCloud 咁冇腦 Sync
自己做admin
a1 自用難炒車
咪就係因為一開波就玩爛左
退出無限之後已經無心做

btw 無腦sync呢家野第三方軟件有啦
靠NAS App死得啦
用大學email係咪可以申請到5TB帳號?
想join sync.com, 有冇人一齊夾
今日收到email話gsuite下年要terminate unlimited, 準備轉backup去第度
想搵朋友 box / sync
onedrive慢到阿媽都唔認得
BU掛住搞國安,唔得閒理呢d細野
有冇咩cloud services係可以BT?
我隻NAS主要用來儲av
Google Workspace Enterprise Standard 有無限容量,USD 20 / account / month,最少 5 個 account,換句話講一個月 USD 100。
想問巴打邊樹睇
哩度可以見到 Enterprise Standard 同 Plus 係無限:
https://support.google.com/a/answer/10077880

要睇價錢,入你而家 G Suite嘅 Admin Console,Billing > Subscriptions,㩒 Add or upgrade a subscription,之後會幾個新 Plan 你揀,揀 Google Workspace Enterprise Standard,㩒 Get Started,之後可以見到價錢。

(唔好意思,電話cap圖啲字好細)
謝謝巴打
但係因為見到佢另一個page
https://workspace.google.com/intl/zh-HK/pricing.html
話唔設上下限

得三個fd夾 如果佢min要5個要轉會

我依度睇 佢冇設有最低使用人數

啱啱發現原來我上面條 link 唔 login 係見唔到詳細資料,補返個 cap 圖畀你︰

咦? 你有 login 架喎。咁其實喺你 cap 圖嗰版嘅左下方 (你啱啱 cap 唔到) 有條詳細比較嘅 link, click 入去會見到 Business editions 嘅比較, 轉做 Enterprise editions 就會見到同我個 cap 圖一樣嘅資料。

係咪你本身個計劃已經有五個人
所以佢升級強制要求五個?
我本身有 5 個。
我用緊嘅係 G Suite Business,佢都係要求有 5 個 user 先有無限容量。
有嫌疑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞