自從google drive教育版冇得無限用之後,你哋用咩cloud?

296 回覆
20 Like 3 Dislike
用raidrive會唔會轉得方便啲
pcloud for sure
Yes,會更平,但已經過咗black Friday,不過根據過往經驗,佢會喺農曆新年再出優惠,個價同black friday一樣,所以你可以等下個月睇吓有冇優惠
你有需要可以買埋,我有買
咁乜都有可能嘅,就算冇lifetime嘅公司都可能會執,如果佢捱到十年其實已經賺咗

U account
剩放AV
挑戰100TB
實際上你都唔可以依靠晒一個cloud,平時都要放喺唔同位置,例如喺自己部電腦都save一份,事實上你唔可以剩係關注佢執唔執笠,佢其實都可以無啦啦改條款,好似今次咁,佢都可以突然話冇無限就冇無限,將來嘅嘢你我都唔會知,可以隨時變 以呢次為例,啲人都要襯佢完無限之前拎返自己啲嘢,咁都算好,有啲可以直頭唔通知你就話走人
One drive 5TB
之前無google drive 想轉用NAS
但懶搞懶maintain
用one drive 幾好
除左佢online editing 方面廢少少之外
如果好需要online editing 特別係幾個人一齊edit, suggest 買google drive
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞