自從google drive教育版冇得無限用之後,你哋用咩cloud?

296 回覆
20 Like 3 Dislike
我本身已經係Google Workspace Business
不過得一個人用 然後我直接升上去就可以無限
應該係因為你本身有五個所以佢就要求你比五個人嘅錢先可以upgrade
佢官方就講沒有人數限制 有幾多個人就俾幾多份錢
我本身已經係Google Workspace Business
不過得一個人用 然後我直接升上去就可以無限
應該係因為你本身有五個所以佢就要求你比五個人嘅錢先可以upgrade
佢官方就講沒有人數限制 有幾多個人就俾幾多份錢

已經升咗Enterprise見到無限容量?
如果係我即係減人數減到兩個人先 upgrade, 我得兩個人用!
我自己就未進行升級
但係我見到官方寫到明冇人數限制

真係好難明咩
你不如去返頭先你轉 plan 嗰版,㩒「查看詳細的比較資訊」

再㩒 Enterprise editions

睇吓有冇寫住「必須擁有 5 位以上的使用者」咪得囉。

我相信你見到嘅係同我一樣嘅。

你嗰版寫住要瞭解詳情就去聯絡服務代表,哩個應該就係其中一項詳情。
哩度有幅圖都係寫住 4 人以下就只有每人 1TB
https://petapixel.com/2020/10/12/google-is-killing-unlimited-drive-storage-for-non-enterprise-users/

Reddit 都有人提話要 5 人或以上先有無限:
https://www.reddit.com/r/DataHoarder/comments/lxtaw5/google_workspace_both_enterprise_standard_and/

唔明點解你係都要拗一個人都得....
對唔字,第一條 link 唔係講緊 Enterprise....
睇你有幾多隻hdd而定
不過點都好 行乜嘢raid都唔係backup
Raid只係redundancy 到時total loss唔好怨
hku 5tb,
但係咪grad咗都仲有得用???
比錢用緊gdrive,onedrive有免費版但只用黎backup
onedrive有d廢,網頁版個UI好難用,個album 所謂AI分類同無AI差唔多
起多隻NAS
可以試下開VPN再upload嘢
即時快咗10倍有多
請問邊個vpn
用緊nordvpn咋
係唔知點解用親pCloud同icedrive都係唔連vpn就200kB/s
連咗就10MB/s
利申上網用緊1000M
大學/大專畢業生
但部分U轉左用one drive
真係垃圾
係咪應該搵人夾Google One Enterprise
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞