自從google drive教育版冇得無限用之後,你哋用咩cloud?

296 回覆
20 Like 3 Dislike
百毒盤,冇啲技術都要行kb下載速度
後來我發覺喺Processes入面Network就算全部0,Performance入面個Ethernet都佔住上傳,其實係咪Windows個bug嚟?
唔係喎,我發覺pCloud取消完再上傳慢咗好多,應該真係塞住咗上傳條頻寬
公司Workspace 20TB,但係開Shared Drive 就無限,如果我開多個自己用係咪可行
買多個ssd
自動投降
你公司應該係business plan? 有storage上限既話......
係既話,Shared Drive就係計落成個公司workspace到
想攬炒就just do it啦
Box
擺落blockchain
我終於搵到原因,原來pCloud撳完個取消上傳掣之後,佢重會繼續上傳,即係冇取消到
自己做校長有一萬個5tb onedrive用
負皮嘅出句聲
想學用raid backup
等班友炒咗raid rebuild緊炒埋咪知咩叫back up
講到咁極端根本就on9, 你咁講你用任何cloud, 如果間公司收左皮,你d data都係無㗎啦
所以咪要用reputation好嘅公司你估下google drive會有幾多份back up?
炒raid都極端 咁之前歐洲個間data center火燭係咪千年一遇 明唔明人地最頂問用咩異地備份係咩意思
唔係話要做足晒 3-2-1但係擺同一部device叫"backup"人唔笑狗都吠啦
dropbox呢
One drive 用撚到炆
公司之前其中一個hp storage個raid炒咗
最後都係靠standby果部機sync返
我反而想 Nas 轉啲上 Cloud
開始懶得 Main 咁多自己嘅機

比較緊 Google iCloud Amazon
Google 5TB 嚟講好似哩幾間最平
iCloud 得 2TB 加埋 Apple one 有 4TB
Amazon 反而比想像中貴之餘,又冇API 同 S記 Nas Sync
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞