拍拖成日激嬲另一半,唉,點解我咁蠢

90 回覆
8 Like 48 Dislike
planning唔得同蠢無咩關係wor
而且所謂出錯究竟影響有幾大先
如果因為小事成日鬧交個女仔都好唔成熟姐
可以叫佢上去做個test ,了解下佢既language 係邊類型。
我ex 既love language 係receiving gift 同埋act of Service,但我就鐘意physical touch,好少可主動搵佢做d 咩或者送禮物俾佢,咁久而久之佢就覺得我唔夠愛,就分開
樓主呢啲好女仔黎
對佢好啲啦
我試過遲到miss左架機…
咁你都係需要佢carry
對佢好d 囉…
講真

你做埋佢老公同做埋人老豆都係咁改唔到
真係分手算
想像到佢將來又同唔到你離婚,但日日都要同friend呻幾無奈嘅生活

你愛佢多過愛自己分手
愛自己多過愛佢,咪揾佢湊埋你下半世
係,佢真係一個好好既女仔,所以我平時啲基本野都會做足,買禮物、整DIY、整驚喜、間唔中靜靜雞買外賣上佢屋企比佢、成日都會陪佢關心佢,我地甜蜜既時間會比辛苦既多。但係成日做錯野,真係會幾勞氣,而且都可以Foresee到將來應該仲會Keep住會做錯野,有時都會覺得佢好辛苦。
女人係咁
有冇諗過試下同男性發展?
其實蠢既人係咪唔應該拍拖,唔好出黎害人?我覺得自己做好多野都錯,唔係話自唔自卑既問題,實際上真係成日都做錯野,人生千蒼百孔,如果我愛佢,係咪應該放過呢個女仔?
次次都係你錯?認真咩
唔好佢嬲就覺得自己錯哂
唔好搞到自己咁卑微
我反而覺得係個女仔過分要求
況且你嘅錯都係小錯 同得你一齊應該都知你咩性格
祝佢好運
其實你只係唔上心,無咁愛佢姐
Errr,兩睇啦,咁我有時真係過份既。佢成日都話我對朋友好過對佢,約成班FD出黎玩既時候,有時會Caring其他朋友多過Care佢,覺得做我朋友好過做女朋友。

佢同得我一齊知道我性格係咁,但佢都盡力包容我,但有時真係出現果件事既問題時真係會好忟。
咁我應該點做?點解我會係咁樣,係咪我既本性就係咁自私,愛自己多過愛人?
巴打你個情況係點呀?講黎聽下?
feel到你真人柒下柒下咁
佢好少錯既,佢個人啲價值觀、道德觀好正確,做野都好少錯漏。每次鬧交攤出黎講,其實都係我既問題,佢就算有錯,都係小錯,我就係犯大錯。
但我覺得佢係應該要話你知點做 而唔係一野就嬲你 佢都唔太體諒你姐
你講到自己成日甩漏
你返工冇比人屌咩?
拍拖拍到有焦慮症咁拍嚟做乜?

你係咁著緊唔出得錯既咪搵方法記事
Eg:筆記/電話鬧鐘提醒之類
其實絕大部份關價值觀事囉我覺得
兩個人之間邊有咁多對錯分
同一件事 有人會覺得有問題 有人會覺得冇所謂
on9
你係咁諗 咁自卑就快d分手
佢揀得你你就有地方吸引/欣賞你既地方 唔鐘意你既一早飛撚咗你啦
仲係度忍你/同你講
依d性格問題 盡力就好 男女永遠都係有差異
得四個字送比你,將心比己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞