聯合國世界糧食計劃署指Elon Musk貢獻2%財產足以令4,200 萬人脫離饑荒

417 回覆
31 Like 1210 Dislike
緬甸政變屠殺咗幾多人民
聯合國有冇做過嘢
實驗世界 即係我哋身處呢個世界之中 根本冇嘢唔係相對
全球解除貨幣制度
可解決全世界所有問題
共同富裕
無哂錢叫支那雞?咁快又叫左膠捐?
好多時候饑荒嘅原因唔係因為啲人唔識種糧食,而係因為戰爭導致啲人流離失所、惡劣氣候導致作物失收、或者係種開嘅經濟作物(咖啡/可可豆等)價格波動導致買唔起糧食。呢啲都唔係啲災民憑一己之力可以解決嘅政治經濟結構問題。
點解唔叫GDP全球第1嘅支那捐?
世界糧食計劃署因其「消除飢餓的努力」、「對在受衝突影響地區創造和平的貢獻」以及在防止飢餓被用作戰爭和衝突武器的努力中發揮推動作用,而獲得2020年諾貝爾和平獎
幫UN班高層脫貧?
捐100蚊都俾d官員幹部行政村長乜乜乜貪左90蚊
捐幾十億仲得了?
聯合國班人咁有善心咪捐撚哂份糧出去比班力架囉
啲左膠機構的確係乞衣
核平非洲ok?
個世界真係好黑暗
話唔定佢就係知又無興趣入依潭污水
先唔捐
D高層拎d錢去玩女
共同富裕
欠撚左佢
如Elon Musk 自己建立一套新生產物流系統

可以平一半達成目標添
其實咁容地方唔係最啱開工廠? 中國以前窮到仆晒街都係用呢招做世界工廠就掂
屌你老母將比聯合國嘅錢嚟救災貧民咪得囉
你班垃圾冚家剷拎錢唔做事,全世界最廢組織沒有之一
近得刁曱甴多
其實藥廠試藥一般都喺印度試,基本上標靶藥都喺印度有測試。呢個亦係印度有咁多藥廠嘅原因。事關印度人多,乜病都總會有一批人,同埋死d都仲係有好多人。而非洲國家如果真係好窮嗰d只可以試佢地自己用到嘅藥,譬如瘧疾之類,其他藥首先佢地冇呢種話病試唔到,其次佢地身體質素唔夠高測試唔到正常人嘅作用。
咁多野講
班「慈善」團體嘅高層拎2%人工出嚟都救到唔少人啦
唔見佢地做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞