聯合國世界糧食計劃署指Elon Musk貢獻2%財產足以令4,200 萬人脫離饑荒

417 回覆
31 Like 1210 Dislike
憑本事賺既錢點解要捐?屌你老母
貪污都貪走la,2%,你班仆街減薪先啦
其實我無講過話殖民喎
管理唔等如擁有
就算傳統意義上嘅殖民都分幾種
清末海關都係請英國人做
大前提係尊重當地人嘅意願
但係唔必要違反效益最大化嘅做法
就算係現代跨國 BOT 案例比比皆是
搵 vendor 做 outsourcing 就係喪權辱國?
糧食或者資配分配都係需要專業知識技巧
夾硬因為血緣民族膚色地域原因
限制咗選擇人材嘅來源
限制咗有能者居之嘅範圍
要啲無專業技能嘅人去做啲唔適合佢做嘅事
咁樣好咩
饑建dom
唔捐佢地邊有水抽
炒哂班聯合國閪人可能仲多人唔洗窮
冇後代餓死左就唔存在飢餓問題
少啲人唔好咩 救左呢4200萬又唔知會再生多幾多千萬人出嚟 永續饑荒咩
行政費佔捐款95%
以前睇節目
話試過派, 但佢地唔識用, ok, 開班教點用
教撚完之後d 撚樣都係唔用, 點救佢地
佢哋有用架
行房前會開出嚟掛喺房門供奉
咁就事成
ON9, 咁TSLA趺你係咪比返錢Elon Musk
饑荒緊既地區係因為咩而饑荒?
國家日撚日打仗貪污腐敗
你叫個有錢佬掟錢過去咪又係變晒做ak47
而家已經21世紀,大饑荒嘅原因係有糧食分配嘅因素,但唔係主因,最主要嘅都係因為戰亂,文官控制嘅地區好少再發生大飢荒喇

所以絕大多數饑荒唔係一個持續嘅糧食分配失衡,而係戰亂導致難民、難民自己冇嘢食要人接濟,同時走咗之後冇人生產糧食

係一個揸住ak就等於權力嘅地方,你請多幾個歐美專家都唔會幫到幾大手

當然除左戰亂,而家多咗一個肺炎因素摧毁佢哋嘅經濟鏈
做非洲大絕育啦
獨裁之後生活水平就一定會下降
香港正式進入獨裁都係10年左右
聯合國世界糧食計劃署轉左支那人揸旗呀? 玩共產呀?

60億條數點計出嚟?
咁個啲人有冇附出elon 嘅努力同貢獻先?
唔係話佢地唔慘 但基本安全措施嘅promotion佢哋自己政權都唔做 UA自己亦做唔好 成日淨係瀨文化習俗問題 一係就話努力教緊 但就UA嘅講法就好似都係咁慘 一啲進展都冇咁
咁一個推進科技進步嘅領頭羊 真係唔應該浪費佢任何1%嘅資源去幫忙 繼續推進文明同科技仲有意義啦
原來最想共產係班白皮豬
戰爭內亂問題更應該政治解決
Elon Musk 嘅長處就係從能源資源角度解決問題
攞佢 2% 身家出嚟根本搵錯人
你話搵 Bill Gates 都好起碼佢都有落手 down to earth ground level 做過
呢單新聞本身又係一個資源錯配嘅例子
應該好似d留浪貓狗咁植入晶片做絕育
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞