百倍股 GME (175)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
+1 (781) 575-2879
Thanks
但第一封mail 都可以用express?
可以 只要未收到信就得
我今晚都試下打過去先 雖然講英文有啲淆
麻煩晒各位
等啲錢入到去ft就drs

好撚驚miss 咗12月
我都係好驚收唔切信
講到好似就嚟有dividend咁
連GameStop board member都出埋嚟
dividend 應該有股票就要比你 唔理你drs 定用broker

我係驚ft 到時fuck up remove sell button 同破產
FT 所有 Order 都係 via Shitadel & ap_x clearing , 上層爆左有 dtcc insurance 。

最壞情況係得返 SIPC

The SIPC protection limit has two parts:
- Up to $250,000 cash held.
- Up to $500,000 total securities.

如果moass 係真到時佢唔unlock 1mil limit 就蝕
remove sell button 就仆街
破產就陷家產

如果唔moass 咁computershare 都可以賣到
如果啲broker夾埋喺GME $1000嗰陣申請破產就無仇報
未賣嗰啲法庭淨係會畀返破產嗰日個價
CS有冇app ?
買賣都只可以經網站?只得盤中?
冇APP
好似得盤中
最賤玩法係爆上 $400 時 Remove buy and sell button again,之後 declare bankruptcy,至於收到幾多錢就睇 liquidation 完。

不過如果咁搞法仲點會有人信美女。
個post變咗DRS教學post
(xxx ape + lurker路過)
no apes left behind
得盤中真係moass 一個月放唔放到一股
DRS完之後等多10年,股價仍然200
一股夠晒啦
前幾日收到第一封信
想問係咪搞店W8-BEN 寄過去 遲d佢會寄封信連login 果d比我
DRS果D股係UNDER自己個名
咪唔驚BROKERS破產囉
好耐唔見你, 以為你被消失
收到VERIFICATION CODE後
LOGIN係網上可以填W8-BEN FORM
收到第一封信之後就可以開acc, login完佢會叫你等二封信,即係login verification code. 跟住就可以打電話過去同佢講想快啲收到,跟住比錢就ok
w8 ben就唔使理佢話要郵寄,我都係聽上面巴打講話login完再填就搞掂
註冊先
唔該哂
係IB submit左一個月 今日終於收到信 C000073XXXX字頭了
但唔知點解奇怪地 係同一時間收到兩封信

第一封信
1. Direct Registration (DRS) Advice
入面有寫我 Holder account number, account information drs balance, total shares個D
想問係咪有account number就可以去us cs website到register?

2. Form W-8BEN Certificate of Foreign Status of Beneficial owner for United States Tax Withholding and Reporting (Individuals)
佢叫我填完之後填返去個地址到? 聽巴打講係咪可以上網填比佢?

第二封信
1. Important USPS change of address notice
佢話我個previous address was
ABC
ABC Room, ABC House,
ABC
Special Administrative RE
Hong Kong
我見信頭左上角個address係無"Special Administrative RE"
但明明我由申請到收信都無改過地址
佢要我填返後頁份form return返比佢 有無巴打試過?
聽樓上有巴打講到記住要改好左地址先登記,係咪即係我要拿拿林搞左依份form先?

唔好意思,問題有D多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞