百倍股 GME (175)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Computershare 有冇app 可以買賣股票?
就嚟一週年了唔係話DRS會SS咩
This is the way

At least SOFI is being upfront about borrowing my shares.
我收到第一封信,之後要點active ac ?
我見話有第二封,我使唔使註冊左ac先,佢地先會發第二封俾我?
因為用開Firstrade,所以有email問過佢地關於DRS嘅嘢,佢地覆咗以下嘅嘢。

感謝您聯繫第一證券。

要將資產從轉移代理商轉移到Firstrade投資賬戶,需要填寫並簽名的DRS(Direct Registration System)申請表以及最新對賬單的副本。請注意,我們的交割公司APEX會向每支股票收取$215的DRS費用,此外,轉移代理商會針對每個申請收取$ 0- $ 150之間的費用。您的賬戶中的現金餘額必須為$215或更高,才能處理DRS轉移申請。

請注意,第一證券不接受有受限制或未註冊證券的轉移。

要獲取DRS申請表,請發送電子郵件至transfer@firstrade.com。

真摯地,

第一證券客戶服務團隊

想問下喺Firstrade做DRS係咪一樣?定還是都係經Computershare搞先得?
應該一樣 因為你未過股係唔會有computershare Account
即係喺Firstrade到做咗DRS先,再開CS account,然後過啲股過去CS到?定係可以同步進行
DRS咪即係過啲股走
DRS完啲股就去咗Computershare㗎啦
過完再等收信開account
上CS US網註冊,last step is them sending out your verification code to login.
Name 入全名?
Company 要打咩?
姐係我要禁左佢地先會寄信俾code我?
company你打gme就見到
係,註冊完先有信
個名係未入番信上面佢顯示我個名?
我試過入姓/名先都唔得
Holder account number 通常係 C0000xxxxxx
你信唧右上角
Accoun number 我知,但名我係點入?
入番信上面左上角我個名?
當然係用返佢信上唧資料,佢冇其它依據知你乜水
Enter last name only,睇返你個圖

我太耐都唔記得咗
我登記左,之後一入就呢個畫面,我係未要接recover USER ID,做好Registration,先收到第二封信?
「我登記左」係咩意思?已經註冊完?睇你圖仲未註冊完囉

正常註冊完佢會話send個code俾你,咁就完啦。

一路填一路click啦,見步行步
我想問兩封mail 係咪都係龜速send 過來

如果想錢用ups 方法係。。。?

麻煩各位
打電話去 用信用卡畀$45USD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞