百倍股 GME (175)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
唔該巴打
我問下CS
係 Twitter dm都問到,快好多
ft應該3-5個business day會轉到過去cs,我都係用咗4日就得。同埋transfer完ft係唔會有email覆番你。之後再等兩三日先打去cs check下transfer咗未
有。去account setting / profiles 果到
bold of you to assume I own xxx shares

- from a man who survive with remen

Every single share matter, especially yours!

Apes together stronk!
我都DRS 1股去CS,第1封信都未收到
我見上面提過會有2封信,各自係咩黎?

如果CS開左户口,再經IB轉股去CS,係點禁同幾耐到?

選擇DRS照填,寫買CS唧Account number 就可以

第一封係你係CS唧Account同holdings
第二封要上CS US官網註冊,會寄封信俾你。內有verification code,收到就可以login啦

如果你已經有CS account經ibkr drs,應該唔洗1星期

Snail mail冇俾45鎂就要1-2個月
UPS就3-5日

佢係寄完第1封之後就好快寄第2封?
使唔使收到第1封信要active d咩野,先會再寄第2封?
你要用第一封信去註冊,最後一步係要你輸入verification code。

果時你就要諗等平郵定俾45鎂UPS第二封信。
第一封就係平郵?
姐係我收到第一封之後,可以叫佢UPS 第二封?使唔使一定要打過去?
你之前經咩途徑俾錢?
冇限制,佢寄次前寄後都可以打電話過去用信用卡俾45鎂

我所知就只有電話方法俾錢
一定要打過去要求俾錢先會幫你UPS

我上次打過去佢話第二日call back,點知冇消息。

過幾日佢寄買UPS, 但係我冇俾到錢
新dd
都係果d,多咗個nft market place而已。毫冇新意

我都係信主流媒體多d,屙煙EV sector先

Quick napkins math…

RIVN Revenue $0
GME Revenue $5B
RIVN win

RIVN 2022 yearly production 22000 (estimates)
VWAGY 2021 daily production 23000
RIVN win again

RIVN is the only play here
VWAGY is a scam with no sales
GME back to $20, long are the suckers here.

Everyone back to work and served your master pls

rivn肌價就黎超過gme
轉場鳥
Molamola
壞消息:匯豐打過來話想開離岸,TRB最少要1M

好消息:原來可以係CS直接setup international wire

因為我選擇咗美金,所以填咗美金户口。
各位如果選擇咗港幣,記住填返港幣户口。

1. 下一步係直接係CS買,月供
2. CS接受18歲以下開account, 幫囡囡DRS too
即係依家可以係香港直接開CS acc?
唔可以,CS US =/= CS HK

講緊係CS賣可以set香港銀行,國際匯款收tendies

之前以為一定要離岸美國銀行

如果咩都唔整佢就寄張國際支票俾你,時間慢啲
你地努力
LUCID RIVN to the moon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞