GK/雕像討論區(4)

1001 回覆
5 Like 20 Dislike
隻野難裝到仆街
個上身都幾大如果佢要我入盒回番去既話 最後係同我痴返佢咪好白痴
咁佢痴點都好過你痴
起碼痴完補返油
係咪淨係俾返爛咗嗰件佢冇事個d自己keep咁個牛皮咪唔扔得
有損緊係唔好掉
你唔怕彩盒寄黎寄去會爛哂咪照掉

等代理覆啦,急都冇用
T社做嘢出名慢
多謝Ching
最緊要代理幫你跟就得
遲到好過冇到
衝動入咗隻GK 先發覺冇位擺..
咩gk
TF翻隻p1s尼爾
老番都買
都係錢字作怪,有能力當然都想入正版,
原廠目前絕咗版,就算要入手都要食炒價,
依家入隻當代工幫上埋色,都只係平原廠四五倍價錢
而且目前得佢呢間有開模,我都係抱著砌手辦心態去買
咁既價錢點都會有瑕疵,細節位唯有自己執
睇完係段野除左笑一聲,老翻都咁理直氣壯
玩得玩具雕像乜都好,官方唔出買無授權都無辦法。
老翻都買得落手真係唔知講乜好,同買假撈,假名牌d 人一樣, 大大聲講錢作怪,平四五倍當自己執靚detail 位致敬
唔係話我想去駁,我覆你真就冇理直氣壯,
由我去買隻GK,至係到留言講,
我從都未去考慮過你哋或有D人睇唔起老翻,
如果我言論造成你哋不喜歡,我在此道歉
奇實唔係睇唔起老翻
但好多翻模都係垃圾材料黎 翻出黎又縮膠 自己汁都要時間成本
買唔到咪唔好買 大陸炒T 社紫龍到成2萬蚊 除非你非收不行無必要去特意買 買現具就係買得開心玩得開心...如果你買翻黎再去汁好享受就照做
反正我一定唔會...好似你買左高仿名牌都唔會同人抵買一樣
GK 本身就係無授權
係我買呢隻GK,無去意識到非原廠同老翻呢個問題,
就係到留言已經係尷尬,呢個post有唔少師兄,
大家總有自己堅信著價值觀。我之前咁樣留言俾你地見到,理所當然會被指責。就算上面師兄唔出聲總有其他人。
老實講我都係第一次買呢類咁大箱雕像,
貨件尋日就收到,質素上原廠要賣咁貴不是沒有原因
各種倒模後瑕疵,細節陰影舊化上,就係你哋所講問題
你試下去隔離膠post講自己去信和買老翻figure睇下有冇人笑鳩你
好心冇錢就唔好充大頭,仲要係度大大聲自認柒頭皮
Tsume d物流送貨都幾癲,一次寄兩隻女帝比我,我收咗隻,另一隻未比tax hold住咗。唔知做乜
每個人都有選擇權將自己啲錢點洗

不過講緊二三千買隻老翻我都唔太建議
都唔好講陰影細節位
用嘅材料都唔方好
分分鐘對自己健康有害
另一隻我負責比稅幫你食左去啦
見到上面隻尼爾
有d問題唔係幾明
我見上面個個月都不停有新野出
即係大陸出果d所謂GK全部都係有正版做底黎照copy and paste做翻模?
我見有d character都唔算係好熱門
官方應該冇出過
其實佢地響邊度搵隻成品出黎再copy?
定係果d通常係賣得好少所以出面買唔到
d人買咗一隻之後就copy黎當正版賣?

有d角色見唔到有廠出過
但係大陸又有d GK可以預訂
其實係點樣翻模的?
陣間出面原價買咗隻原來係翻模既咪pk?
首先有好多唔同工作室會出GK
但有啲工作室有版權,有啲冇版權
通常香港代理開訂都會mention正版授權/有版權etc
呢啲就純粹係分有冇版權,冇版權個啲稱唔上係翻模,只係唔係官方授權,質素可能好參次,
但衰極都係自己諗個款/抄考其他款

然後有啲工作室,第一頁有寫邊幾間比較出名,
就係專做翻模
意思係唔理有冇版權,總之見邊啲款好賣/炒起左
就買隻返去廠到倒個模黎量產再賣
樓上隻尼爾就係呢啲翻模鋪到買
簡單黎講即係A貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞