想問新手10k影相有冇推薦

137 回覆
1 Like 18 Dislike
我有話過高像素先係高畫質咩
狗閪奸狼犬

但部RP係柒撚到唔係高像素之餘但又畫質垃圾呢,個DR連APS-C都不撚如呢

有圖有真相,學你呢件得把鳩口嘅賤種狗閪臭契弟咩

Z5水貨萬零抵玩,見行萬二左右。
咁Z5係唔錯
不過買水貨保用要問清楚
富士色靚, 可以直出, 但係鏡對比下偏貴, 不過唔係長玩既, kit 鏡可以長用
係咪啱啱放監?
請問依家嘅XT30 II買唔買得過
why not
話你太old?
我知啦 個model太舊 我對上一次果部相機應該係好多年前 有smartphone之後就一路用手機 近排突然想買平平地買部新既 但又唔想太貴

不過我依家有idea啦 應該唔揀呢兩部 所以當我冇問過
咁你有咩Idea我反而越睇越貴 真係唔想買啲唔啱自己用嘅機
我想買olympus PL系列既相機(最少都PL5) 如果執著影靚相連鏡頭起碼都要成萬蚊 睇你咩budget 但我都係買黎悠閒用 model唔使太靚

其實每隻牌子既相機側重既野都唔同 我都唔係話好熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞