[健健康康打好波] New Orleans Pelicans 討論區 # 12

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
酒啦
Zion 唔出番黎唔洗打
叫佢減肥先,季季都傷。水鳥隊波雖然on 9,但成隊圍住佢砌,點知佢場都出唔到。
Brandon Ingram is averaging career-highs 27/7/6 on 49% shooting and 46% from three.

The Pelicans are 0-3.
https://youtu.be/Y60qTQgIl0w

睇到BI真係好心up
唔知B 係咪大隻左 隻腳好力左 , B2B 竟然有料到

同埋佢三分係咪轉左 1 motion? 出手好似快左好多
講開先記得今日 係b2b

隻腳有力咗好多,d 急停跳射 穩咗好多,好好J

3分出手同上年差唔多,應該都唔係1 motion
Maybe 1.5 motion ? 我覺得係佢改善咗迎波 個動作,所以出手比之前仲順仲快。
全隊28 TO
Ingram 7 TO 都+2
Temple 都係睇bench算啦
Zion自己責任都好大 有乜可能off season唔控制好體重

定佢覺得自己3百幾磅冇問題
今日輸TO 同NAW 鳩射
牙B 依幾場都冇咩好屌 , 連體能都有埋
係咪扮傷
見隊波咁廢唔敢願意出戰

原本話可以開幕戰出戰
改口兩個禮拜唔出
Bench好似冇人可以穩定攞分
防守聽聞好咗
利申:睇highlight
防守既effort 係好左 , 有冇真係好到要睇耐d 先
希望只係未磨合完
每年睇住Ingram進步
但係年年都入唔到playoff
Needs offensive organization- trades Zo
Needs shooting- trades Zo
Needs some to create for others- trades Zo
Needs a excellent defensive leader- trades Zo
Needs team chemistry- trades Zo (BI Best Friend, Zion PG, and no ego) … hi griff
咁無左zion 同心,bench 肯定小左得分力,但我覺得最大問題係TO, 全nba 好似第2定第3多,point off to第2多.減少TO先講其他。
第1,2場Graham同NAW都打得唔差,JV就越打越好,zion 返黎當有上年效能,BI, zion 加 JV 進攻力都幾恐怖。而且今年好似多左搶攻板。係驚啲on9 to 突然比人打run.
呢啲雖然on 9, 但波仔係牛係多啲機會都鄧佢開心,係水鳥剩係做3d又比人無視又成日傳trade rumors
真。ball 仔去公牛幾好。

係唯獨冇得睇佢同b攬黎攬去
DG
其實用大范先最on9
戰術落後
對球員不信任
臨場調度失當
浪費球員天賦
現代籃球換防嘅重要性基本忽視
唯一可取但唔知係唔係好事
開發咗Zion嘅持球
極大化咗Zion籃底威力
希望B仔去埋牛
Zion 好似重咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞