[健健康康打好波] New Orleans Pelicans 討論區 # 12

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
見到sato想熄機
踢左啲咩
我一直都覺得佢唔可以算戰力, 叫做控到下節奏同身型好啲,但完全無攻擊力.但無左Graham 得返kira 又要用佢
今場繼續多TO,
又守唔到板
BI 又唔肯醒
睇唔落去了
佢啲控制節奏重要唔係好
牙b廢撚到傻仔咁
自己有空位都唔射
睇stat 牙b廢到

發覺3年打親木狼,牙b都好似77地
Ball protection 都做唔好,一比人迫,佢就急,唔識用個身 擔住人
無人cut in好慘
佢係有啲sense ,但體能唔夠, 太慢無突破力,地板流又技術唔夠,拉唔開空間,比人逼唔好話攻連波都傳唔到
不過對佢唔洗太harsh , 反正佢唔係水鳥未來入面, BI 最近個低潮先大獲,以前都無話連柒咁多場
B真係唔知咩事
係咪未傷好
請真
Play through injuries 係好common ,仲要係sag level 球員打到咁7, 真係冇得原諒。

個死仔真係呢
呢幾場真係撐唔落
係,我屌佢屌得勁過其他role player 就係因為佢攞緊max, 做緊核,用返佢個經驗,水平,期望去judge, sato 呢啲鄧腳既,NAW 就擺明要吸經,jones 呢啲rookie 打到球好波就讚上天 標準完全唔同,
一句講哂
下場再用sato同temple打正選就係教練問題
我覺得B哥似打到無癮多d
留意到佢有唔少進攻play入面
on-ball又好 off-ball又好佢都要指揮埋其他隊友點走位
同時呢隊閪波進攻又無form 對面隊只要鎖得住B哥同JV就可以等呢隊閪波自爆
防守B哥都要撲黎撲去幫隊友執屎
雖然佢呢幾場都真係打得唔好 季初有個團火同埋決心都唔見曬

B哥都係走把啦......
吓,今日呢場除左除sato , temple 呢啲能力所限既, 心, JV, Kira, Jones, Willy, NAW 呢班2,3線(JV 我當1線尾)既全部都做到野, 作為當家球星企唔到出黎責任一定係最大.
你話進攻無form,你睇下BI 今日射成點先啦,

第一進攻點射成咁你想有咩form? 你話BI要撲黎撲去幫隊友執屎,隊友幫佢撲得少咩,今場我無睇哂,但上場撲得最勁係JV, JV今日連Euro step 都用埋,人哋收緊15M咋,你收頂薪進攻做唔到野,防守撲下都叫哂春,又唔係B2B 佢今年先24歳你鄧佢辛苦
https://www.nba.com/stats/events/?GameEventID=240&GameID=0022100259&Season=2021-22&flag=1&title=Valanciunas%204%27%20Driving%20Floating%20Jump%20Shot%20(10%20PTS)%20(Hart%202%20AST)&sct=plot
水鳥柒還柒你想BI 去啲有競爭力既隊你叫佢交出附合身價既表現先啦.打得好,水鳥都繼續柒我都支持佢走
Herbert Jones is allowing just 0.548 points per direct isolation possession, second in the NBA behind only Kevin Durant

His on/off numbers are up there with the best among rookies
講得好 !
Brandon Ingram averages before and after his right hip contusion

Pre-injury (6 games): 25.0 PTS, 7.3 REB, 4.8 AST, 3.5 TOV, 0.3 STL, 0.5 BLK, 46.6 FG%, 45.5 3PT%

Post-injury (6 games): 17.8 PTS, 5.8 REB, 4.3 AST, 3.8 TOV, 0.0 STL, 0.3 BLK, 34.7 FG%, 32.1 3PT%
傷固然有影響,同時間個死仔包傷後個一兩場,頭 3 節幾好,第 4節手緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞