18th Chopin Competition 討論區(3)——離奇results

156 回覆
0 Like 0 Dislike
jakub 就係好好例子 dynamic range闊好多
Lang Lang 都係
好肥
Yefim Bronfman
大肥佬
彈Rach 3 一流
各位 ching 有無興趣增肥
Sokolov volodos 全部都係
大多 pianist 都係肥
欲成功必增肥
佢首rondo真係幾活潑下 同一句有好多唔同既音色出現
可能就係咁拎左 first prize?
不過真係好似前面有 ching 講唔係個個都會有興趣成日 listen back
今日有 second prize winner concert
同樣 repertoire
趙成珍個final concerto 1我到宜家都成日聽原本lum住可能會轉聽今年 winner但點知無可能sorita反而有機會得閒返聽

純粹好奇有無人會轉去聽 Bruce
聽rondo only
聽完好開心
同樓主一樣
可能taste問題,bruce嘅concerto聽到想mute咗佢,硬係覺得好急聽到好囉囉攣
應該係 taste 問題,我聽佢彈好唔舒服,除左 rondo 覺得幾有趣

最諷刺係我聽左佢final 一半就 mute 左佢但係佢拎 gold medal懷疑自己音樂鑑賞能力
搞咩
太多人買飛唔夠位坐所以搞三場一樣嘅?
只計今年final嘅會聽sorita同韓仔嘅concerto
bruce就會聽佢third round嘅 Variations in B flat major當係佢嘅final
唔知
係加左一場先之後又多一場
same
Bruce 就聽 round 3算
聽 concerto
樂壇欠Hyuk Lee一個交代
On9到
JJ超慘彈首Etude就收得工
八個人有獎
點解咁多
hyuk 真係唔計 error 好好 feel
可能係之前 stage 彈得唔夠好
入到 final 應該唔會好唔開心
但係 aimi 好似唔開心第四
6th prize 係咁
好彩係 no.3 算長少少
以為second prized winner's concert 意思係第2名既彈concerto蠢咗添

不過聽多次第一既concerto, 真係有咁壓倒性咩各位有無見到咩分析文章/片?
aimi表示老公冇第一唔開心
係 second prize winners concert
係ching 睇錯 only

可能佢取勝都唔係因為 concerto
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞