18th Chopin Competition 討論區(3)——離奇results

156 回覆
0 Like 0 Dislike
趙成珍佢final 彈concerto 1 係聽完 wow 咗,冇聽過個咁好聽既concerto1

Bruce 啲甩漏位都好多,分分鐘多過上次第三個一個
岩岩搵反田以前啲相
冇鬚根本唔係同一個人嚟
仲有肥咗好多
到而家都未接受到韓仔連名次都冇
希望佢keep到有心繼續喺音樂發展啦
應該出左名之有錢又多女埋身
個人想玩好耐所以放棄埋鋼琴
同埋李雲迪算靚仔 所以有狂風浪蝶都唔出奇
Agger上一round bruce其實都彈得好好
反田訪問有講佢特登增磅去produce the sound he want by body fat
同埋佢有講自己特登造呢個samurai造型
請教各位巴絲,身形同聲音真的有關係嗎?
坐姿不變,體重增加,可以控制到嘅dynamic range 更寛
不過其實坐高啲都effectively 增加body weight
1st round 小林因為覺得琴鍵太重,所以想換張高啲嘅凳
所以 first prize 應該懸空
prize winner concert鋼琴獨奏係咪收音差?定大家彈唔慣Fazioli?
包括Sorita嘅演奏感覺差過third round水準,係我問題定點?

聽prize winner concert Bruce個concerto我都係接受唔到佢個style
並唔係一個同orchestra harmonized到嘅style
Lm
啱啱去聽返 Bruce prize concert
覺得佢呢個concerto表現都算係可以接受係冠軍,好過final果場好多,可能無左壓力。 rondo 真係聽到好興奮。

佢個 style 比較狂野,都係特色,但係我唔太buy,我都係比較中意傳統少少大路果隻聽住好 relax ,佢呢個我聽到好緊張可能jury欣賞佢突出。

今次係光頭佬做 concert master
認同
最少無大炒
其實 jury 係咪想借呢個機會同世界講 Chopin style 可不侷限傳統,好似 Bruce 呢 d 都可以俾人欣賞咁

等 d 人唔好再彈到教科書咁
人地係鄧泰山高徒先敢咁彈法
咁Osokins咪死得好慘?
人地 Bruce 一直到 stage 3都算幾傳統
final 先來料
佢坐得咁低都好似 Osokins翻版
嘩唔認得
second prize winner concert 同first prize winner concert 有咩唔同?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞