【小說音樂化】YOASOBI 討論區(10)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
蟬聲好嘈
完左
Holy

【#LikeJapan娛樂】YOASOBI宣布推出 全英文迷你專輯《E-SIDE》:11月12日推出 包含8首英文版歌曲(4首未曾推出)

這幾個月一首一首推出英文版本歌曲的YOASOBI,終於在做多4首歌後齊集8首歌曲推出專輯。看來YOASOBI的目標要走到更遠的地方!讓世界上更多的樂迷收聽他們的作品!

《E-SIDE》收錄歌曲:
- Into The Night (原曲:夜に駆ける)
- RGB (原曲:三原色)
- Monster (原曲:怪物)
- Blue (原曲:群青)
- Haven't (原曲:たぶん) *新推出
- Comet (原曲:優しい彗星) *新推出
- Encore (原曲:アンコール) *新推出
- Tracing A Dream (原曲:あの夢をなぞって) *新推出

解說YOASOBI「夜に駆ける」的英文版本「Into The Night」:www.likejapan.com/s/yoasobiintothenight

出英文版真係唔知係咪好事
好似band-maid咁
就算主打國際市場都話明唔會出全英文歌
因為好難表達到佢哋想講嘅嘢
最多係啲歌入面加插啲英文
蟬聲正呀
https://twitter.com/yoasobi_staff/status/1454232518996021250?s=21

已經揾埋美國傳媒宣傳 唔知d鬼佬會唔會中意英文版
本身都係prefer原文版 但出左碟就想買埋
推下POST
新歌仲正過大正浪漫
唔講係兒歌都唔覺佢係
BTW d views愈黎愈低
我覺得新歌麻麻地 另外首blue簡直
首歌都唔係用ayase個acc出
啲人未必知
大正浪漫正喎

同埋睇MV都知係高成本用心重點製作
首Blue感覺好奇怪
無左嗰種團結、熱血起來的感覺
Amazon咪有
有無poster?
有冇咩送
食水仲深
單獨都平過香港揾人訂

除非你話要環保姐
轉運平少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞