[Web]Basket Pulse 籃球經理人-S84開始 入坑開荒好時機

276 回覆
3 Like 1 Dislike
講明先 其實係要做開荒牛
隻game去到84季但香港活躍中最早嗰批玩家都玩得兩三季 每季有63日
升降班都要一季季嚟無得急, 係要玩到用年嚟計先會有成果
我地而家係無咩香港球員嘅情況下升班都會比較辛苦
而香港球隊喺可見嘅將來都唔會做到最top個班球隊
(除非有人極重課啦 咁就可以幾季時間上到去)

https://www.basketpulse.com/

呢隻game少至每日搞幾分鐘 長至每日睇3~4個鐘都可以
有人上咗軌道後會每日拎獎勵, 球探搵個球員就可以第二日再開game
有人每日都望一望市場有咩人, 睇球員戰續同比賽決定買人, 睇自己比賽研究戰術, 睇埋對手比賽研究埋點打對手

一般嚟講每日都會有比賽
而比賽就會以文字形式表達, 玩家可以睇住文字live睇住隊波打成點
就算係文字都好, 有時打得緊湊睇住一個個play都睇到好緊張

直播

重播

每日有比賽之外你所有球員都會有訓練
有啲球員係潛力較高嘅又年輕嘅球員就代表佢幾季後就會成為戰力, 甚至主力
所以球員會係狼定係芝娃娃就睇球隊有無訓練好個球員啦

球探就係唯數不多嘅新球員生成嘅地方
探返嚟嘅球員會喺薪金同留低意願方面有較大優勢
但係球探系統係同抽蛋分別唔大 所以量力以為 升班多閒錢先抽吓人啦

雖然球探可以搵到球員返嚟, 但球探系統並唔係一個好地方for搵即時戰力
如果想補強最好就去市場, 呢度有唔同無球隊合約/合約到期嘅球員
市場嘅報價係報週薪, 姐係喺市場報價4000蚊比一個球員, 如果成交嘅話個球員就會每個星期拎4000蚊人工
唔去市場買球員嘅話, 球隊係無咩可能向上游

以下係香港Basket Pulse discord group
入面好多巴打都喺入面交流 最重要係有咩問題呢度都多啲人快啲答到你
另外打後啲想交易同租借人都方便啲
https://discord.com/invite/gvqc7WwnD4
不過唔入都無所謂 喺post我同其他巴打都會盡量答你 或者喺度吹水
極速隨手寫新手注意事項:
1. 10潛力球員如果無180高個人建議重刷, 太矮真係會被格臭到格走場波(但又有人話矮啲跑得夠快唔驚, fast don't lie)
2. 開隊後請做新手任務, 做完就有起始資金
3. (如果喺自由市場)做完新手任請去市場引入外援, 起碼5隻, 因為你成隊嘅球員都好廢, 5隻外援就會係你嘅正選球員
4. 強烈建議喺市場只係搵即戰力(低潛力&後生, 老就唔洗理潛力), 6/7聯球隊比錢養潛力球員係會嚴重影響戰績, 不如升咗班多啲錢先做培養
5. 市場入面球員名有個R字喺右邊嘅話即係佢打埋今季就退休, 唔好諗住買嚟養
6. 請每日打波, 球員唔上場訓練點好少, 無波打嘅日子記得搵人約炮(約友誼賽)
7. 十分建議國際6聯球隊搵球員約150rt為主 因為150rt以上嘅球員會明顯地貴咗
8. 去睇下一面攻略文堆link, 喺台灣大佬睇完官方文同discord寫嘅雞精
終於寫完post頭
我諗應該唔洗再改下季開始唔洗寫過開post文

香港聯盟開始投票建立 拜託玩家等級去到紙牌嘅幫手投返個贊成!

已讚成建立新聯盟
唔該哂冒打
巴打有無貨金?
有嘅話邊個套餐好介紹?
我課咗超值 姐係第二貴個套餐
其實都唔貴
今季好多巴打上5聯 打完第一場都有啲挫敗
下場我都要打強隊接受震撼教育了
上場fdly 對立陶宛嘅青年軍
俾人炒三十分,但開心嘅係訓練成果立即大升
friendly有得對強隊 想對佢講聲多謝啊!
青年軍都炒你30分咁sad
人地國內+國際聯都係lv1
有埋自己青年軍
個個rt 百幾以上
全驚32強球隊嘅二軍咁無計啦
做開荒牛有樣好 就係開荒成功就做到大師兄
係國際六聯已經吊打各對手

但少對手,球員進步又好似差啲
快啲上5聯一齊煩惱啦
5聯班癲佬逼到我唔hea得
我係6聯有個癲佬平均RT150 今季應該升唔到班
一個姐 你頭3就升班架啦喎!
個癲佬同我同一組.. 季後賽頭4出線 之後我係咪都要打贏佢先升到班?
唔係 入到季後賽唔係一輪遊嘅都有機會
4強輸就爭3
入到決賽又升硬班
要避免一輪對上癲佬就係前16名小組1-3名出線
明晒 咁我有信心小組第二入季後賽 好彩今季避到痴線佬應該升到班
你有兩次小組架喎而家係分16前後
入16強分A B組又可能有機會撞到癲佬
初賽(4組)->16強(2組)->季後賽

你仲可以睇吓有無錢去租人/市場買人補強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞