[Web]Basket Pulse 籃球經理人-S84開始 入坑開荒好時機

276 回覆
3 Like 1 Dislike
兩個ac 10潛都係矮過180
重刷又要等佢批ac 就黎冇心機刷
有冇D 重要資訊係要課金先睇到?
比賽紀錄唔係免費仔都睇到?
真係太矮
係唔會咁唔好彩第三個account都唔過180架!頂埋佢啊!
之後bp路漫長啊!
呢個唔清楚喺新手plan一過我就用課金plan了
國內聯賽係咪限5個外援? 但我戰術又可以set到>5個外援
研究緊有咩著數 雖然都係每個月HKD$23
Set完會出唔到
185 PG夠唔夠用
定係要繼續刷
夠架啦
恭喜你玩到遊戲啦
免費仔冇filter

免費仔睇唔倒幾季前每場既數據
國家隊經理人開始揀港仔入隊
對自己香港球員有信心嘅話就pm自己球員link同技能細項比國家隊經理啦
打國內聯就好似break day咁
聽日先面對地獄小組賽
明明研究完對手再針對性防守,但見到對面不斷糟糕機會都可以入到波
Lm
球探抽教練伏唔伏 隊波滿額想搵下勁啲嘅教練但係市場價太貴
其實唔知抽咩球員好嘅話 教練都好
教練個市真係太癲...

抽球員其實唔係用嚟做即戰力 係抽啲要養嘅球員多嘅
等有青年隊同抽14~15歲球員先再抽球員啦~
有時係咁... 我自己起手埋D糟糕機會係會炒 人地就入咁
最後大炒
睇對手統計數據分析主打2近/2中/3分,再睇MVP 比賽實況用咩戰術得分
咁樣夠唔夠?
都差唔多
睇MVP會有多少唔夠 要睇埋投射高 兩分投射同命中都高嘅 係2c定2m
防守好高嘅球員睇吓過往比賽防守時個技能比率係點 大概估佢防守係勁定係籃板/防I太高
如果feel到破籃同體能防I真係堅嘅話就考慮對位球員降出手
對面成隊偷波都好嘅話, 傳球低嘅球員上場時間要再少啲
但如果係得一兩條友偷波好嘅就對位球員盡量唔好低傳球
(而家懷疑緊運球低都唔係咁易被偷 但未證實到)
但經驗話我知 通常係個位置除咗pg 球員無一個運傳係高

我最認真咁睇會係咁睇
但當然唔會場場波個個對手都咁睇啦 但我知有人係會做功課做到咁足嘅
見到2日後對手好勁 SG PF 都200潛
人盯人防SG 3分但會被PF 硬爆
2-3聯防PF 爆2分但會被SG 3分射死
呢個世界好多中距3分pf嘅 你check清楚佢係唔係2C先好啲
你呢個case我會玩3-2/2-3
趁有時間研究對手先
太遲開局搞到依家一場都唔可以失先入到國際前16
我唔敢講用人盯人好唔好 我好少用人盯人
PG似係2m+3球員 打快攻可能係錯位所以技能比率咁高 又可能係佢跑好快跳好高 可以睇睇防守條友咩料先
用人盯人你肯定其他位唔會被打爆同對位球員防守真係夠勁就可以試吓
人盯人+包夾我都幾肯定唔會令技能比率變好 技能比率就只係計攻守球員各一, 但會唔會令品質降低我就唔肯定 睇吓有無其他巴打試完話到你知
同埋要睇吓對面有無切入仔 切入仔打人盯人會瘋狂draw foul同打爆內線
正選內線防守都好(最好兩隻都好)嘅我會box-1或者3-2
box-1就睇你PG-SG位有無一隻高防球員鎖死佢 之後內線又係靠兩隻內線頂
3-2就分擔外線進攻壓力 內線又係靠兩隻內線頂住

其實我戰術又係比較弱 對面2c 2m 3都有球員善長嘅時候就係睇自己有咩牌 可以喺戰術上放佢邊啲位會輸少啲

其他巴打可以比啲意見 我都唔敢肯定我係啱哂

P.S. 所以你話 高防內線幾重要 根本就係軍備競賽
守三分得一個選擇:人盯人
用你破、防I最強果D球員打PG
內線用PF守佢隻PF
2隻破、防I 最高都係PF,如果PF 守PG 會唔會跟唔上速?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞