[Web]Basket Pulse 籃球經理人-S84開始 入坑開荒好時機

276 回覆
3 Like 1 Dislike
今日晏晝唔小心亂出價
等個價返黎再簽人
琴日買人咩成果?
睇落係唔錯喎!
再有錢未洗哂咪再補強 買主力又好 後備又好但今次就應該唔洗咁急啦
急唔急就要睇戰績同小組強度
巴打 技能訓練記錄表&重要性參考表excel 有咩用?
用位置估算器excel 去估球員位置 之後再跟住訓練?
球員訓練你無睇啦!周到你!
其實最主要用途係比你mark低球員潛力
信用點分析嘅話就copy and paste落去
無嘅話就自己每日訓練單項/三項(進攻=運+傳+攻I)
mark低訓練點分佢邊信技能潛力高啲

要注意 有時對手勁你好多係會令你球員多啲訓練點 咁你就難啲分高低
希望今季可以上5聯 多啲錢用下
忍唔住想講 你狀態爆到7彩 加1的確係唔洗練
潛力1-3唔會訓練到啲咩 潛力太低
實際上一般嚟講無5潛都唔會諗住練 送嘅球員太廢係等炒
另外 位置估算器只係for球員上場打咩位 唔係球員要訓練成點
for你訓練球員嘅表係技能訓練紀錄唔係估算器 打打吓驚覺我無講清楚
你要啲年輕 高潛力球員每項技能訓練一次mark低幾多訓練點 再根據潛力強項同高度預想佢成為咩類型嘅球員會勁去練技能

但你個case特別啲 10潛仔你唔拉狀態返去綠色係試唔到潛力 個人建議拉狀態期間都訓練破投啦 十潛仔升吓破投實無死
狀態拉返去綠色之後先再check啦
加油入頭3啦 去5聯多數比賽都係激鬥過癮好多
呢幾日見佢條bar 變紅所以改做訓練強度0%
今日有免費check 球員所以check 咗隻10潛仔
friendly reminder:呢個係技能進度唔係技能潛力喎 唔好搞錯之後跟住嚟練
咁我係咪要每日訓練隻10潛仔唔同項目
睇下佢邊個項目+得多就全力all in?
一般嚟講係嘅 但如果有少有啲嘅情況如
得米8但韌係最高就唔練咁樣
如果你練哂有疑惑要點練就send出嚟問巴打們都得嘅
米8有少少難搞
其實核心十潛仔特色就係平均 唔怕潛力錯到七彩
練出嚟廢極都係一個好嘅角色球員
但亦都可以話好難有技能好突出去做ace…
咁點解會建議先train 破投因為要做好防守先?
想問各位師兄 系統個時間改咗?我記得好似係+5架
無錯 台灣同香港玩家都分析過WL1.1第一球隊正選陣容
破投最低都有5 其他唔洗講 係10 11 12破壞投籃
你可以理解破投喺防守嚟講好重要 防守好重要
當然 呢個係最理想化嘅情況我地都跟唔到全隊10破投
我隻核心10潛中鋒破投負幾%都升上7之後唔再升
係喎平時都係3點睇自己買唔買到人架
時區呢家嘢好難捉摸啊
因為冬令夏令?
同現實一樣
btw 巴打個課金plan 其實有咩用?
見佢唔貴但睇落好似無必要課
Yes
你認真玩其實好有用同方便,check比賽紀錄、數據、訓練紀錄等等
無錯!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞