歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (104) 我好想問問題呀

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
諗起今日單新聞,有個日本毒撚示愛失敗,
去女仔屋企吉死左女仔家人再放火燒屋
模型post要淋X20

利申 犯法野唔好做
日本毒撚又係好撚癲
所以好難怪毒撚會比人話犯罪者預備軍
因為當中有太多精精上有問題既人
重要係對自己有問題依樣野毫無自覺
再加上日本人愛面子 好多野都不願面對同處理
所以形成依家個局面
而台灣同香港既毒撚都有依個催勢
都係用幼條咁慢慢遮或者
高低差位加刻線痴張oversize再筆刀介返
裝備JJ咪可以買個向上委員會maste slicer/直接買啲1/2/3mm膠紙
其實濕盤溝色再手油最易
岩岩睇到sparmax有隻細泵
唔知得唔得
定係買隻龜泵算
https://store.sparmaxair.com/products/beetle
//而台灣同香港既毒撚都有依個催勢//
你睇出面左一句「所有女人都係雞」,右一句「how much」,你就知幾恐怖
呢個post就快連社會科學都有人研究同討論
其實law 唔多唔少有啲社會科學嘅影子嘅
無實際用過beetle,但聽講同龜泵差唔多

如果唔係有土地問題,建議一係平用龜泵試玩,一係買有缸大泵(af-120 定乜鬼都得)
兩款玩厭左/唔玩嘅話放二手都唔會無人要
呢d算唔算界限化
筆都係,唔好貪平買大陸嘅hd 130嗰咋,俾多少少買到sparmax 等等台灣廠(見備註),一來hd130 會用到你炆,好快無樂趣,二來玩厭唔玩/升級,都有人會要

備註:
1. Kime 好似係大陸嘅,但大部分師兄都俾正面嘅評價佢
2. Mad 係台灣廠,但大部分人好似都覺得伏
Kime好似係mit
Btw差幾百蚊買ps289真係唔會後悔
唔算 但係厄介オダク真係好撚麻煩
為左打機戰30 拎番出黎J
冇追一陣POST 就咁多野睇

智高都齊
巴閉啦
一摺還好,其實都係照做,咪慢慢攤等後面d客等耐d囉,有人嘈咪話d銀紙要攤平先放到入收銀機上個客既麻煩野下個客受啫
至於膠$10真係點整都唔會平得返
不過福利多人排隊佢想做快d清人龍都正常既
其實遮蓋膠紙正名是咪叫和紙遮蓋膠帶
之前買左兩款3M出既一款硬得制另外一款又平又長又啱啱好不過唔知道叫咩名

想問依隻係咩顏色嘅滲線
見好多日本雜誌圖都用依隻色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞