HKCC 2021-2022 討論區[4]光復香港 時代革命

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我想問而家係唔係book唔到Poly既健身室?
快啲通關然後五六七波
想認識下yr2既朋友
I know your feel bro
Placement 呀placement
係唔係得我一個覺得database呢科冇乜用
求中家 老人與家庭source🙏🏻
做grp pj無緣無故比人杯,個4條友本身係frd嚟,完全冇參與過分工,問佢地要做邊part又唔理,可以點算
freeride
你有得出?
你杯返佢哋四個
你有冇得出
Social science 做實習 代替一個ds科 呢個抵唔抵玩?
Gpa夠高咪抵
要追gpa咪唔建議
好似係
我嗰陣時一陣追GPA一路返practicum攰到懷疑人生㗎真係
Gpa夠高咪抵
要追gpa咪唔建議
好似係
我嗰陣時一追GPA一路返practicum攰到懷疑人生㗎真係
佢完placement唔係都有個龜咩
但係其實會點最後點計grade 計gpa?
同埋其實多唔多嘢做 workload?
SocSc嘅practicum淨係得P/F,你可以當係買個保險嘅至少呢一科唔會整臭你個GPA吖嘛,但F咗嘅話就sem 5啦
我諗法係返咗咪少個機會追高啲囉
唔計GPA,得P/F。workload要視乎你去咗咩機構做,因為間間機構嘅文化都唔同,有人會做得好開心,學到好多嘢(例如小弟,但係亦都有人做到隻狗咁,好講彩數。同埋今年應該冇之前搞得咁好,因為議員辦事處冇晒了
可以咁講㗎,但係你要好肯定自己會管理得啲時間好好,如果唔係會弄巧反拙。因為你除咗返工之外,仲要交幾篇日記同埋mid-term+final report,不過一定做得快過你啲asm嘅
同lecturer 講,話自己好有心做,但其他組員佢地唔理咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞