HKCC 2021-2022 討論區[4]光復香港 時代革命

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我係佢打手
今年好似好多lecturer走咗
想問下engine asso yr1有冇sem3,定係每科yr1 都會有sem 3,唔係好熟,麻煩囇
Year1有sem1 + sem2
Year2有sem3 + sem4
如果你想year2讀少啲科 可以喺year1嘅summer讀summer sem
moodel咩事 開唔到
moodle
大家快啲讀個PhD返去延續CC精神
換言之,想休息下嘅話,yr1完咗sem2之後,係咪可以揀唔返學
你唔reg summer term就得,totally optional
SEHH2011 environment science
SEHH1012 Foundation of Traditional Chinese Medicine
SEHH1015 Healthy Living and Common Health Problems

求評
明白,咁讀完sem 1 sem2之後,係咪當我完成咗呢一個學年(or 一學年的學費係咪只包sem 1 sem2)而summer term 嘅course 就要額外交學費
唔係 你讀幾多科 study pattern已經寫明
summer term 只係比你提前讀year 2 嘅科
學費理應一樣 當然你 fail咗就另計
$1930 per credit,你讀幾多就俾幾多
咁點樣先會當你完成咗一個學年
有冇咁難明
Hi 睇下你有冇asm ans 俾我抄下
尤其是Pauline Ho
慘撚過食屎
你讀足兩個sem咪計一年
去到8月28你仲在生咪一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞