香港街拍 street photography

555 回覆
340 Like 29 Dislike
有同一個想法
唔好比佢嚇怕
唔洗咁大聲同人講自己見識少

唔通呢張係車頭相?
我唔係話佢唔靚,係想問佢代表啲咩,點解要咁做,真係唔識
點解一定要代表緊一啲野 又唔見你問人地影彩色想表達啲乜
你岩,sorry 唔小心triggered到專業攝影撚

仲未好夠膽直接影人
各位巴打嘅街拍都好好 影多d就搵到自己影咩嘅街拍最岩自己
唔洗理d傻鳩教人點影或者你張相點點點

求其搵d舊相 好耐無街拍了, 當年有段時間好down
最入到mood 同好大膽周圍街拍,直頭有次比個黑人追住黎打, 因為影佢係街到打針
點解張張相都係黑白咁濟 係香港街拍係咪一種tone 來
有彩色喎
睇多d以前出名既街拍大師影既相就會分到啦
下面堆相都幾年前影落,嗰陣重口味啲所以個色宜家睇返會怪,但應該係你口中所謂嘅街拍。其實我明你講緊乜,但太局限啦。所以宜家個風格有啲唔一樣,可能你大師眼中上面嗰堆唔係街拍,但我認為只要相入面係睇到有人同人,人同街頭嘅互動,點解唔可以?

”互動” "connection"好緊要,你初時post果d相就係人物同環境零互動,單純有人路過入左你個街景畫面,不仿行近少少影感覺會唔同好多
”互動” "connection"好緊要,你初時post果d相就係人物同環境零互動,單純有人路過入左你個街景畫面,不仿行近少少影感覺會唔同好多
多撚謝
我覺得幾好

跟本街拍就冇定義
我認為只要唔係擺拍果啲 都可以納入街拍
部機剩係影到黑白
冇錢買其他機
Monochrome 好貴
我都有諗過買,不過睇完d review 打消咗念頭
第四張有無send返相比情侶
https://instagram.com/fredherzogphotography

Fred Herzog,彩色街拍先驅,都影落好多上面某位巴打覺得唔算街拍既相
佢既相絕對係街拍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞