[台灣巨商] 集中討論區(13)

851 回覆
0 Like 1 Dislike
啊唔係
池龜應該係同炎熊同lv
我隻馬得200無裝
覺醒將洗唔洗跟國家?
想問下如果抗暴走乾達婆係咪頂魔抗就得隻主頂魔抗食果招冰點解都係一下死
唔使
二轉主邊隻好用?

2轉轉職把武器係咪只會得一把,再轉國就唔會派另一個國家/性別嘅武器,無得用武技?定係轉國可以重新接任拎多把?
輔助都係明女台男台女

把武你可以任拎,你有錢同時間就得。轉國>食重生書>再做2轉主嘅任咪可以再拎

純粹轉國唔會俾你接任,即係每把武都想要就準備一堆入籍、人妖書、重生書同大量惡精。你就可以齊集啲武
咁邊把武最好用?
我都唔用主角武,拎左去放
不過日女把武幾正,似平民版日冥,扣魔坦怪,都唔錯
把嘢幾錢?最貴係邊把?其實有無怪會出?

已經有日冥仲需唔需要日女二轉武,佢招技係放自己定可以放其他兵身上,可以無限放?如果龜天選咩主好?
我放左4百把日女武,正常把把都係差唔多,啲料把把一樣,有時會放係黑市個到投。

話明似平民版日冥,要唔要自己諗喇。放落坦個隻兵到,一受到傷就會扣主角魔頂傷。主都係輔助多,輔助多數係用台明女台男

主角武又唔係必須,揸把西槍實用性仲高,或者等改版睇下會唔會再出主角套裝先再諗
想問煉金睇52有d無寫熟練度係咪代表整左唔會加
諗住整不死神符升到190點知去到186lv就無經
點數又要計過
太耐之前升真係唔記得曬
195直接整24兵法算喇
抵屌過垃圾不死符
195係物品保管同五色粉
五色粉係咪無熟練度 見52無寫
我意思係185升上195
應該點都升到上191?
太耐喇真係
唔太記得係咪升到
正常點都會有經掛
岩岩齊左料整兵法 今晚整完再研究
把二轉主武用咩料合?52搵唔到相關資料。
市價幾多?賣咗成400把咁好賣 ,招技好勁?
做2轉主任=有武,啲任料個個一樣,咪冇邊一隻主武特別貴同平囉。

唔係400把,係放左400蚊一把。招技唔差,幾好玩嘅
外掛唔會俾你打
外掛已經將成個高等少少嘅天怪搶晒,然後GM 都係放任。

有時覺得合龍天嘅人玩台巨好L慘,又唔算最勁,升lv又無咩怪好打,裝同陣又貴,除咗帶團友解任無人會同你組隊打,連怪都要同外掛搶,之前三經六日可以話係一隻藍采和都打唔到
主要用龍天 所以由龍天角度睇
台男武器 一般般 最主要加攻擊力對龍天無特別大傷害增幅 又無扣抗
台女武器 開符一流 召熊鷹自動行埋去 天怪都開到符
而且仲有扣抗(小範圍)非常好使好用 主要用黎打怪升lv
朝男武器 打boss首選 同樣有扣抗
其實隻GAME大部分人都唔會點受外掛影響
會打料打BOSS既仲有幾多個 最多都係解任會阻住你 打一兩隻就走
所以GM都唔會為左極少部分既人去浪費資源同你清外掛
我係咁諗
巨商已死
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=5079&page=&snA=12834&last=

新版本

新傳說將帥
崔茂宣(火)=改造龜甲車+改造雷戰車+改造佛朗機砲+覺醒西山大師,額外扣15%法抗(地怪),攻擊力同攻速都麻麻,範圍大

花木蘭(雷)=改造投石車+覺醒東方銀兒+覺醒聖天象神+覺醒老黃忠臣,額外扣15%法抗(空怪),攻擊力低攻速麻麻,範圍大

雙怪物-風虎與水龍,補2.5倍MP(補魔時如相同屬性,會附加10%傷害加乘-10秒),三合怪加屬料合,攻擊力約為未覺凶獸級別。

上泉信綱增加專屬三件裝,武加200攻,三件再加200攻
正,東方同象神終於有用,升埋隻騎弓直接搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞