噬謊者外傳(中文)

497 回覆
38 Like 1 Dislike
咁睇得鬥智漫畫通常都唔會罵戰既
所以果陣只可以去睇百度
兼備格鬥漫惹火嘅特性都理性先神奇
可能大家都會珍惜同好
講得岩 會罵戰嘅應該係入錯post
如果白龍有同伽羅打就好
樓上好多人講重量,咁我再嘗試拓展吓
我估成個機關係天秤嘅構造,第二話最尾都有天秤嘅特寫

當丸子橋得到嘅現金重過成個機關+插住嘅刀嘅重量,就會中獎
因為火羅口本身係用緊自己嘅刀,就算丸子橋係第一局剩係用10萬刀(假設係輕D),只要火羅口用重D嘅刀平衡返重量,就可以控制到成個機關嘅重量一路重過丸子橋得到嘅現金,直到後期先解開機關比丸子橋中獎
所以我預期去到第二第三局丸子橋有錢買貴刀果陣火羅口就會用輕D嘅刀玩,從而拉長累積嘅時間
至於火羅口點知重量,可能都係靠綁係手臂嘅公仔?
應該唔算 , 呼吸個肺都會郁
不過呢D係主持人自己判斷不能動既意思
天秤

不過咁講即係丸子橋插第一刀既時候中獎既機會根本係零 , 係主持人眼中呢種應該係違反遊戲平衡
72個洞,最多每人可以插36刀,即上吊18分鐘。
假設唔可以破壞頸圈/企係凳上面等方法來避免上吊。

刀越重,獎金越多。獎金重量到達某個程度,就可以吊起成個人,上吊時會手腳抽搐,違反不動規則,即係吊到死為止。

小丸子要搵出機關,用最短時間結束賭局?否則吊佢幾分鐘都未必保證到手腳不動。 定係留起輕既刀/用其他野插洞。反正對家睇唔到。
利伸鳩估

天秤應該真係關鍵
唔係迫神唔會由個外傳一開始就係到玩天秤

首先睇夜行咁講,小丸子應該真係扮on9其實唔係咁簡單,佢應該會知佢原先拎住既一扎錢(一百萬)係幾重

加埋衣家total用左幾把刀佢應該可以開始假設點樣先會觸發到天秤機關既重量

第二局應該要照輸命危但未死得
如果唔係唔會夠錢買最貴果款刀玩第3局

正常黎講到第3局如果唔知有咩機關
單靠運氣就緊係用最貴種刀去搏10倍贏大錢
但如果小丸子計數去估到個重量既法則,佢就可以用最輕既刀去拖延,到關鍵果刻先用重刀去一下觸法逆轉
我咁諗,雖然個畫面感覺好有逼力
但我估衣家應該同生命危險仲差好遠,可能只係稍為唔舒服既程度

所以鳩估第二局個重量應該先真係到踩線有危險,但會勉勉強強避過
一係就係火羅口扮哂公平冇機關所以第二局比佢贏

到第3局先係必死重量
因為對火羅口黎講佢第二局輸幾多跟本唔緊要
最緊要係第三局對面肯落大注令對方必死
睇完太耐
唔記得貘乜事無左隻手指尾?
Hand chopper
入島玩hand chopper
只玩3局係因為每round最多只可以插24把刀?
多過24把刀就一定會觸發機關?
畫戰舞畫耐咗
畫班目獏畫到好似一里/信子王咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞