『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (21) VISA黑洞等候區

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
我意思...係2地都同一個no.
sorry ....真係唔多識果邊..功課做唔足...要係咁問
冇可能架喎
腥港8個位祖國10個位
有就有嘅,不過先唔講價錢,如果個APN跟3HK嘅話,香港啲禁網會上唔到。

https://web.three.com.hk/plans/hkuk/index.html
佢係想問一卡兩號呀話

3HK呢個plan好似都係出兩張sim卡比你
我意思...係2地都同一個no.
sorry ....真係唔多識果邊..功課做唔足...要係咁問
冇可能架喎
腥港8個位祖國11個位
sor 真心唔識嘛

咁你地有無特登join 個plan keep 住個hk 電話??
伸手問題
利申 用緊iphone 12 pro 雙sim (lucky sim + VOXI ) 覆緊你
想問下
如果我有bno
想幫阿媽申請dependent
但佢可能要遲2-3年先起到行
咁我可唔可以自己去行左5+1先
阿媽3年後再獨立計自己行佢個5+1(中間會續返個visa)?
我同男朋友同一時間都申請緊(我地分開申請)
但係有條問題係問someone applying with you嗰到我get錯咗所以揀咗yes (但個人申請應該要揀no?)
請問會唔會有影響
你地兩位都各自有 BNO 應該無乜影響
果度只係會影響 financial evidence (即係一個戶口代表晒兩個申請者既財力狀況定係分開計)
如果有問題 UKVI 自然會聯絡你
可以
但好似同時申請, 唔可以後加
同埋主申請人會用多咗時間拎 settlement
即係我要就返阿媽完成5年先會完成到個5?
咁等待過程我個身份會點?
係要同阿媽一齊續visa?
*頭盔*
因為ILR 係要主申請人同dependant一齊搞
所以你 (主申請人) 要等到你阿媽 (dependant) 合資格先可以申請 ILR
你要等埋你阿媽所以你要用8年時間, 而你阿媽只需要5年
亦因為咁所以你要續VISA, 你阿媽唔需要
Thank you
佢同阿媽當即日批,佢過去先,阿媽三年後先去,如你說法,都一樣等佢阿媽留低五年先申請永久,咪一齊共需八年,兩個一樣要續多次五年期visa
係喎忘記咗一齊申請呢個條件
所巴 = 逗住型中場
星期六re-applied, 今日收到update希望盡快有消息。好彩佢哋真係會refund俾唔係真係想死

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞