『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (21) VISA黑洞等候區

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
一起身見到d問題就好想答曬佢
就算你上載晒所有嘢,submit咗,之後再login,應該有位俾你揀再上載或放棄申請
四巴可能係典型撳𨋢驚困𨋢嗰種人
sad but true.
踏入第24週黑洞
History 我都係睇返印填就算
鬼記得咁多確實出入日子
直接租無乜問題
租約通常有d standard 租約, 無論經唔經agent 都要仔細睇
最緊要係make sure份deposit 會放入指定既protection scheme

https://www.gov.uk/tenancy-deposit-protection
你可以追佢啦
定啲嚟啦,你入咗直路,submit 後通知返之前個cw睇吓佢跟唔跟囉
要膽大心細
你問錯我地答啱都無用
去到英國仲有好多關要過
巴打有offer未?
有send CV但無消息
我都係佛系心態 one probelm at a time
去陌生地方D野一步一步做我會定好多
其他人隔山租屋隔山搵工我反而覺得有意外就捉蟲
今日更新網站仲未有
問英國國會
注意事項

如果等候VISA中,可以到(移英洋奴)POST同在英人仕吹水

本POST並沒有TG頻道,請小心保護個人資料。

Q&A喺2樓

比咗錢之後係改唔到所有嘢

APPROVE 並不是FIRST IN FIRST OUT

用VISITOR VISA入境英國,後果自負。

可以用以下連結查詢申請已批核簽證﹕

https://www.gov.uk/view-prove-immigration-status

You can apply for the BNO visa from overseas, but you should wait for a decision on your application before you travel to the UK.

https://www.gov.uk/guidance/british-nationals-overseas-in-hong-kong

The financial requirement for ShortTerm Student, Representative of an
Overseas Business, UK Ancestry and
Hong Kong British National (Overseas)
applicants

Page 20 of 46
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/963273/financial-requirement-v3.0ext.pdf

出發前要做武漢肺炎test

2023年申請先會review後續
你預至少呢兩個星期都要硬食啦
改制後 3 weeks 先會有更新
今日 Day 1 咋喎
除非有奇蹟
佢個3wk係指個conference嘅cycle
上次就9月尾下次應該10月中
奇就奇在UAE唔使等3個星期就改咗,領事館fb都有人提過點解

可能佢哋個國家有錢人多
UAE 係比較特別
鳩估應該announce 前 UK 同 UAE 已經好接近搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞