『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (21) VISA黑洞等候區

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
留名
Book左11月做TB test
我係identity個到都upload 晒自己HKID,廁所板同BNO。upload 錯野係咪會delay?
同埋因為我係reapply,我upload左expired 既TB test result,但已book 新tb test,聽日做。咁到時點再upload新既 tb test result? 好似evidence只有一次機會upload
Same as you我仲要係reapply個種
我想問而家用APP批左係要90日內定180日走
要做野了
英聯邦同神根嘅travel history,就算冇印,佢想check,用你passport number 就check 到啦
況且大把地方而家都唔cup 印,唔洗太介意travel history proof 唔exact match
想問下spareroom果邊搵既係咪通常都係直接傾唔會經agent?咁租約果啲會點搞?
香港電子疫苗有出生了

英國未更新香港入list?
等英國review
3星期review 一次,樂觀咁諗11月入list

最好等英領facebook公佈
試下咪知
Open Rent 都無agent
唔覺有咩問題
你去過就照填
人地自然有方法check
點解要諗人地點做野

回鄉卡去鬼國我都有填
我就係填錯野等左6個月後,上星期先叫我re-apply,驚驚豬好驚填錯野
有無話填錯邊部份
用其他証件去其他地方就算無印我都有填
包括台灣用入台証
有Commonwealth 國家仲好
尻估佢地某部分資料互通
所以車牌都易轉
你填齊但upload 唔夠proof,佢叫你補
好過你填漏野,佢覺得你講大話
佢係問你點樣去你申請地個visa,香港出世嘅身分證已代表晒,俾護照其實多餘嘅,你再細心理解吓佢問你想攞乜先

至於tb test ,你有無問case worker你呢隻reapply 其實點處理?上返舊得唔得先?如果佢話要照一次新,咪正式攞到report先upload囉,如果你已經upload晒啲嘢,其實應該喺login入去你申請個位時,有位俾增加upload文件,咪嗰度撳入去再跟指示upload你想俾佢嘅文件,系統唔係剩一次機會咁低能嘅,不過未必有原本咁,有製指明上邊隻文件咁啫
你唔係搞錯 apply within uk 同 outside uk 咩?
仲有其他野錯?
佢好似入錯咗喺英國當地申請但人在港

旅行歷史其實唔需要太介懷,有啲人都唔夠位填晒咁多次,咪又照批,盡填就算啦,case worker都係交差啫
我上次填係自己衰on9睇錯同填錯,話自己已係UK所以佢叫我withdraw再apply過case worker仲話可以upload舊tb test cert先,之後後補。但我琴日upload evidence時佢話只可以upload 一次
咁你其他嘢無錯既你擔心再錯都無意思
Travel history 你填就得
我填晒中台歐加, 無問我拎過record
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞