【連登 商業電台 光明頂 討論區(七十二)】

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我諗起前晚生果post,‘貴,唔係佢問題,係自己問題’
如果馮坐正有mon post的話,可唔可以幫《光明頂》留返多少面子?好核突。

我都唔想講到咁mean⋯⋯
做返光明頂
請返鮑彭斯做客席主持

50鎂真係有啲貴
我會課俾19

即係 如果啲KOL都最少收10蚊

19嘅料絕對配得起set呢個價。
智將你有冇收聽數據
不如諗下 做到咁 同 不如你建議商台執左佢 自己開返個山頭
由2019前 到 2019 到 2020 國安後 到 2021 鮑蛇走 19走
用返沈旭暉個term
光明頂而家就好似俾人「奪舍」
空有光明頂個名 冇光明頂之實
同香港一撚樣
唔係貴,不過就幾好賺。
如果仲有罐頭就不如早啲播曬佢
馮坐正自己另起爐灶算啦
某寨去咗加拿大嘅軍師 以前未收埋subscription 人數係10000人
10000x 最平tier 10美金 一個月78萬港紙
當Patreon 抽一成水 都70萬一個月。
渾水
幾時先肯改節目名
咁講啦,你收咁嘅價,一至三個月入面,起碼要有一集有難民或佳佳個集咁,佢得唔得先;如果連續三個月都係以前光頭頂咁水平,就貴。
五蚊都會積極考慮比,五十鎂?哈哈
睇下佢出聲有幾密啦。佢有時都會揸流灘。如果日日有篇社論級嘅評論或者抽水文睇下,咁你當日日買份報紙,一個月都HK$300。
陶生可以考慮整多個tier
西敏宮
USD 50睇返才子以前做開既專欄同節目
只係由報館電台出糧變成fans出糧
某寨邊度值
課金呢樣野好主觀既

利申:無課
睇佢文筆 過咗英國之後 支筆係出返嚟 有返國安法前嘅水平
而國安法立咗後 整個商台啲評論節目都係hea住做 怕咩鑊。

而且Patreon 可以Quit嘛
不過你要日日咁多文,咁多片,一定要有班底做
其實計返數又係喎,不過之前其他kol收開US$10左右一同才子個價比較真係嚇咗一跳
你覺得唔貴?
突然曲線幫Samsung 賣廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞