【連登 商業電台 光明頂 討論區(七十二)】

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
監製好
全商台最垃圾既報新聞員
假的,全都是假的
Dismiss
佢做乜? 成日俾人屌
成晚旨在燒時間得黎又冇19咁功力,何必呢???
小小嘢都兜咁大個圈,其實簡單啲講咗出嚟再花小小時間深入講吓當中其他相關事情仲好
重有佢地好鐘意兜講返當年勇,好撚阿伯 feel,重吹到超曬鐘,兩件中曬 19 講嘅『開咪抗糞症』
東施效顰
唔想再聽王慧麟
好心佢哋諗好topic先講啦
日日都冇內容咁
之前19、鮑sir坐住喺度吹45分鐘臨完節目10分鐘屈返轉頭都只會覺得節目唔夠長,依家聽成晚都冇5分鐘有料……

我成晚究竟聽咗乜嘢
陶傑
2 小時 ·
香港特首的粉嶺別墅,完全承襲前殖民地嘅總督的特權,在「新界都會發展策略」之中,未見提及每張這塊嘆世界的寶地推出,供建築據屋或公屋之用,由香港劏房籠屋市民將來分享。
在中國主倡「財富平均分配」之下,香港特首是否應該帶頭響應,與殖民地時代總督特權割裂,土地平均分配,由她做起?
粉嶺殖民地港督別墅,是仿照英國風格的莊園別墅,英女皇除了倫敦的白金漢宮,還有蘇格蘭的芭摩露宮。首相除了唐人街十號,還有鄉間的一座別墅Chequers。
日後我會介紹這類英國鄉間的Manor House。許多已經向平民開放,成為價格相宜的酒店。由英國回望香港,原來與香港許多方面,像咫尺鄰居;當然,管治香港的,論能力、品味、品格,則見仁見智,或有天地雲泥之別。

都係19同包Sir衰養壞我地,哎…
仲有排頂呀等得19返嚟,又要等佢出關……
跟本唔做啦
用乜嘢方法又有乜所謂,都係等佢玩夠,唞夠,差爆電就得。
今集其實幾有趣好似早兩個星期講日本派系政治其實又幾高質

我覺得黃慧麟加馮智將就難免會學術咗啲,但唔悶唔代表個脈絡唔完整,相反仲多咗位一齊諗,而唔係俾19 spoon feed
佢報新聞嘅時候把聲特別入咪同埋佢個懶音好重聽得好辛苦
佢做校園電台都無資格
竟然一間大氣電波既電台搵佢做
哥仔,你嘅見解幾獨特
現在由 朱啟謙 報導 新聞
請先推爆第七十二帖

第七十三帖
https://lih.kg/2739462
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞