姜濤jer 拉闊唱callstar留下來的人,以唱功反擊廣告從業員稱號

758 回覆
114 Like 282 Dislike
見到有人討論kit lo 好開心
根本所謂「indie界」人才濟濟
係班自以為自己好鍾意音樂嘅傻鳩唔聽 唔發掘
人地callstar真係全部歌唱比賽出身架,鬼似呢班靠人氣推上嚟嘅廣告從業員咩
揀呢首歌出嚟嗰個真係要捉出嚟打,一個rapper本身唔啱唱呢種歌,兩個廣告從業員就冇咁嘅功力,林家謙叫好少少但呢首歌都唔算係佢擅長嘅領域,係冇rehearsal過知道呢首歌唔合適?
好想睇到時連登仔批鬥林家謙會講乜
成班mk仔學人做星
早排chill club頒獎禮林家謙拎哂鏡d獎咪比人批鬥左幾日囉批鬥佢既又係咩人呢?
鏡粉同班傳媒成日話支持mirror就係想「振興香港樂壇」
而事實係香港樂壇唔係冇人材,係冇人重視已有嘅人材
其實香港人唔係咁在乎「香港樂壇」,只係在乎自己偶像,然後加一個偉大嘅帽子去justify自己追星
咁似之前
gigi=>唱得
yumi=>跳得
其他2個唔記得寫乜
唔太得
建議你去聽下fancam再翻嚟睇comment
病左
屌你老味,好好地問下又起曬鋼咁,原本都no offense,見到你咁撚串真係把幾火

我觀眾角度理撚得你幾時定呀?
我依家淨係見到你啲偶像走音甩beat出醜,廢閪mirror
綵排唔夠,都係唔記得走位、唔記得自己唱邊part 呢啲嘢,俾盡你咪未消化到首歌,咁基本音準無問題啦?

屌你老味,走音甩beat呢啲真係平時練歌都練到,根底夠扎實係唔會犯,你廢怪得邊個?
無咁大個頭唔好戴咁大頂帽
基本功未做好就不停開show
啲fans又不停吹奏
但事實係一次又一次咁走音甩beat
不如認認真真train返一排先再出嚟獻世啦
太忙無時間綵排 ?
真,最基本嘅野都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞