姜濤jer 拉闊唱callstar留下來的人,以唱功反擊廣告從業員稱號

758 回覆
114 Like 282 Dislike
其實認真就真係冇咩邊樣特別出色
佢地會唔會諗住專注一範做好左先
係要專注學就要潛一排無咁多廣告無咁多job
佢地肯唔肯啊
都係為錢者, 係理想就唔係咁既款走出黎啦
黎明咪又係偶像派 只係對不起我愛你都俾人笑左30年啦

宜家D人都真係好撚好笑 成日話咩已經好努力呀 病呀 樂迷吹毛求疵咁

新界隻牛都好努力 拖佢出黎唱歌咩?

全年365日不停病 以前廢老痰同哥哥紅唔過你mirror? 拍戲唱歌上電視咪又係咁忙 有冇得賴丫?

7-80年代D歌手 連呼吸聲都要管理 好啦 大家俾D空間 包容下新一代啦 係咪宜家連走撚哂音都要包容 一次半次就話姐 我已經分唔到mirror班人走音係失準定係水準啦屌
咁又冇咩人唱k唱到死老豆咁嘅
我以為唱到twins嗰啲咁差添,偶像組合黎講算係合格,如果唱多幾年都仲係咁先黎鬧啦。
當年callstar,小肥,側田呢啲唱功勁既初出道唱現場都有炒過(高音差啲走音,假音唱唔到等等),唱現場唔係咁容易架師傅
長期病患
做到暈先搞笑, 係到話公司俾太多野人做幾多演藝人歌手通唔知幾多個宵, 唔見人地又暈又日日病啊感冒啊
公司唔俾野佢做佢食屎咩, 啲錢唔做野邊到黎, 人地自己想搵錢俾啲fans屈埋係公司錯
最慘係佢,叫個rapper係咁唱歌
側田明明有教過佢地唱歌㗎
6號之前喺許志安個live都係咁炒車
唔係有教就得
都要學果個係有心學, 有心練
唔係日日拍廣告就會無啦啦唱功好
佢啲歌旋律都好突出,流行曲佢會handle唔到?

你話JB嗰啲唱pop炒車就情有可原姐
可能佢地真係有msg想帶出黎而唱依首歌
但應該考慮下自己既能力先

chorus比家謙唱應該會好d
但可能諗住家謙要和音
但和音首要條件係主音要岩音
唔係就炒哂
本來屙屎star呢班好似含住撚唱歌咁既唱腔都已經接受唔到,點知原來一山還有一山低

姜濤把死人聲,唔好話唱歌,我當佢做戲講對白/平時講野我聽到把聲都會打冷震反感

Tyson呢件who?難怪無人識佢,連基本唱功都無,唱k質素
佢似感冒。
夏天都感冒
冬天係咪要揸住包tempo上台?
唔同意c allstar嘅評價

但同意姜濤嘅評語 能夠唱走哂隻歌嘅意境情緒真係香港唯一一人 聽佢唱時光機真係劫難嚟 連咬字都未咬好 唱足一首歌嘅氣都冇
點睇,edan 姜b超多fans
三大新人獎大熱Edan MC 曾彼特https://lihkg.com/thread/2714983/page/3
點解唔唱C AllStar嘅沒明日的恐懼?話晒都係林家謙作曲,唱返自己歌都應該唔會好似留下來的人一齊咁炒車?
你唔好玩啦

沒明日的恐懼仲難唱
除非家謙唱自己個demo version啦
真!
反正都炒,林家謙唱返自己歌應該仲好聽過留下來的人啦,應該有感情啲,唔使比人話hea唱。
有咩點睇,香港紅得起既,從來唔係唱得最好的,你睇Twins以前咁紅就知啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞