失業貸款苦主苦等交流區(10)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
即係搵得返工就唔洗幫
話明失業貸款
e-banking裡可以上載文件
差唔多時間申請咗3 間銀行
BOC: 31/8 申請(直情冇影,到其他銀行成功批出先自己取消咗)
渣打:8/9 申請( 21/10先打嚟問我係咪係其他銀行申請咗成功批出)
恆生:23/9 申請,4/10 下午3 點收埋錢(全程冇人打過嚟問嘢,淨係24/9 收過sms叫補文件*如果冇嘢補,就唔使理*)﹐收錢後會有信寄屋企,係貸款細節
我想問 我4個月前借過恆生6萬 上個月無做野 而家做番一個月未夠 無入息證明 想問其他銀行借十萬有冇可能 想清卡數。。
唔該曬Ching
恆生文件係咪全部都要寫身份證號碼?
我一年前ebank個啲只係cap圖冇實體文件,
應該自己用手機響圖上面,加個身份證號碼上去都應該得掛
其實唔使寫都冇問題,我全部都冇寫
唔該晒,我只得20至21年個報稅表,
19至20丟鳩咗啦咁耐

好彩我之前20年頭申請過信用卡,
cap低左20年2月到5月月結單連出糧記錄

而家手持
公司離職信,有晒入職日期離職日期
mpf信
20年2月至5月月結單cap圖
失業前3個月銀行月結單

恆生仲有咩要補,差1個月就可以申請,
希望頂到

btw,細佬啲文件影得算清,但有少少摺位,
好驚佢話唔得,因為糧單果啲影完就掉鳩晒
其實你夠晒料啦 ching,稅單冇都冇問題,唔使咁緊張
我都係用
最近2 個月 月結單(有數出入其實冇問題,有支票入數都唔影響架)
之前3 個月糧單 + 3 個月 月結單(Auto pay)
離職信
MPF斷供信
地址證明
夠料有突架啦
唔該晒巴打,等幾皮野救命,
呢兩年嚴重開工不足,最近個市先好返啲,
但又唔返得工,只做就只可以做現金糧
19飲食保安地盤運輸
我未申請到之前仲緊張過嚟,果時仲要比D銀行精神虐待,申請完冇9 晒影,嘩,大佬,真係等住救命架,仆街果時果D銀行日9 日都話審核中,審一個月都審唔完
好彩後尾有恆生咋,等其他銀行真係比閻羅王審完都未能批到呀
你而家上晒岸唔怕啦
之前多人申請應該耐啲,同埋中銀出名慢,
係好撚柒慢,我要捱多1個月先申請到

而家戇鳩鳩日日追po,工都唔夠疆搵住
宜家係舒服晒嘅,但果時真係好L慘,我其實18/8 第一間申請za先,我吊佢老母,玩咗我個幾月,到24/9 過晒mc﹐za通知埋我成功批核咗,但因為佢個9 app冇咗條link攞唔L到錢最後要佢取消mc嘅批核,係其他銀行再申請過,幾荒謬都有,所以呢個貸款申請我好清楚所有手續,過程,我成功申請咗2 次,申請過4 間銀行,填表都填到熟晒,打去銀行D職員唔使對資料,一講姓咩已經知道我係邊個果時個人真係顛晒架
我俾za釘鳩埋戶口添呀,
幾個月前放np冇野做炒下usdt網上賭下錢,
有幾條幾萬數出入數就話商業考慮停我戶口,
癡撚線,得幾條幾萬,
其他一個星期出入數都係一千幾百。
係貪佢張卡方便用多左嚟禁錢
呢間閪嘢,叫佢食L屎啦
問多樣野

離職信寫10月1日離職,
10月10日銀行入票出糧。

咁應該12月2日申請定12月11日申請?
11/12 呀
12月2就得
係離職後一日
繼續等成2個星期
恒生個電話真係廢嘅
等下就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞