失業貸款苦主苦等交流區(10)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
7月31日當日俾人即日炒即日走,想問下係咪今日可以申請得?
諗住經大貓申請,而家身上暫時有既文件
身份證COPY
住址證明
舊公司一封推薦信
2021年既連續三個月出糧支票COPY
宏利強積金長期服務金低銷通知信
銀行簿仔近黎兩個月8同9月打簿COPY
暫時手頭上得黎D,有冇咩文件交埋易申請d
有冇離職信?
同埋佢係2020 年 1 月至 2021 年 2 月期間任何 3 個月的(連續及非連續)工作和主要經常收入證明。你2021年連續三個月係唔得最好比埋強積金供款記錄,離職信,mpf斷供信
無離職信,我睇好多留言見好多人都要後補交返。
但係公司無俾我,淨係俾左封最後一個月既糧單同埋長期服務金計法條數俾我
Za bank幾時先開返申請
恆生做野好慢
停咗咩?za都好慢我8月尾申請 啱啱先係mc落番黎 完全無消息
想問mpf斷供信要邊到攞
正常當你唔做,公司會幫你報上去MPF公司。之後MPF就會寄信通知你,你無做無供款。

我自己7月尾無做,9月中就寄咗比我啦。
傻啦 我8月16申請 交齊晒所有文件
到而家一個電話都未有
打過上去幾次問
都係Hea鳩你話等一個月
及早申請另一間算啦
我唔怕等,但最緊要批
就黎出月結單 可以去試下申請了
係咪只要申請期完前申請就得,文件已經齊,但我8月尾先離職,要等到啱啱夠兩個月先申請得?
好似真係要等足兩個月
同埋要最近兩個月月結單無出糧紀錄
要等2個月無出糧
我6月有66蚊飯錢補返都叫我等到8月
我之前都係咁問 我問佢我咁樣加埋係5個月啦wor
佢話規矩係咁
I see, thanks
我都同日收到sms 剛打左比mc佢話 剛剛覆左恆生 希望今日或聽日派到彩
巴打你幾時申請嘅
9/16朝早 申請 第2日就收到第1個SMS 之後30號收到上MC 個SMS 今朝就打上去MC 問, 佢話收到我電話 10分鐘前 MC 已經批完覆左比恆生了
唉 岩岩終於用恒生交左 仲有咩銀行好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞