維基媒體基金會出手封禁大量長期濫權嘅支那管理員

415 回覆
934 Like 2 Dislike
太多人對維基百科嘅印象受黃世澤影響
蘇州宇文宙武話退出維基
信撚咩
話退之後又上黎摟屌
百無一用是書生根本就係提刪香港條目祖宗

自由派?

維基中文中國管理員不除

都唔會有安寧
敵人嘅敵人...
At last
要重建哂啲entry都好大工程
需要多啲人參與維基百科
呢個outline 好似維基PR咁
係度只講好說話
明明本身制度有問題都可以當冇野
語調同政府班官冇分別
因為你講嘅問題喺維基百科根本無可能解決到

例如你想喺維基百科upload有版權嘅圖片,但係你又拎唔到版權持有人嘅授權。咁你就唔可以喺維基百科upload。我解釋返俾你聽,你又話我似政府官、似PR。
估唔到連登都有咁多維基編輯
大家有無去過維基人聚會

利申: 無去過
本身可以用合理使用方法去上載
只係有班人不斷搬龍門唔準政治事件用呢啲圖片
一早要咁做啦
個班中國人特別鍾意篡改歷史
豬西當自己諸葛亮
立場新聞啲圖片因為採用cc-by-sa版權發布,所以可以上載到維基,但係上載時,記得要註明來自立場新聞同加上圖片連結,否則會當成版權不明被移除。

小粉紅除咗操縱管理員選舉,仲操弄緊可靠來源嘅定義,立場新聞首當其衝,小粉紅最近要將立場新聞列入不可靠來源。
https://zh.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:%E5%8F%AF%E9%9D%A0%E6%9D%A5%E6%BA%90/%E5%B8%83%E5%91%8A%E6%9D%BF
想搞埋你老母呀
五毛派系互咬喺度幫人洗白
睇返四、五年前到今年嘅管理員選舉就知發生嘜事,WMC嘅黨羽出選就起碼50張支持票,仲要長期昏迷嘅賬號都突然甦醒投票,
哩啲傀儡管理員就同宜家嘅警慌同發亭一樣,單邊執法,縱容黑幫,你投訴就反而被判有罪。

所以Maggie Dennis先用「community capture」形容件事
自瀆派
哇終於做嘢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞