屯門樓討論 (22)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
都係巴打
成個大西北板塊肯定有帶動
個位真係好僻,條斜路真係難行 隔離偉景都叫平路行下
巴打,如果想買車位有咩要留意既地方 鬼鼠位,同埋有咩途徑去買, 都係揾aa?
其實景峰個邊都冇發展 交通都唔方便
施政報告得啖笑
真係有實質佢起或者發展先講
見到白石角咁樣填海 真係再一次證明呢個世界冇嘢係永久的
天賦海灣同馬鞍山嘅海景真係
我們發展北部都會區,我相信很快便會有人叫我們不要填海、放棄交椅洲人工島,這一定不會發生,我們提及的100萬個單位是包括了交椅洲人工島中的20多萬個單位。交椅洲人工島填海另一個很重要的地方就是第三個核心商業區,因為其鄰近中環,亦包括完善道路網,將會令香港東西南北的道路網更完善。我先在此聲明,發展北部都會區並非用作替代交椅洲人工島填海,交椅洲人工島的填海工程會按計劃進行,甚至會提前進行──我知道黃偉綸局長(發展局局長)稍後會解說──開初我們說於二○二七年開始填海,現在我們爭取於二○二六年開始交椅洲人工島填海工程。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞