屯門樓討論 (22)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
其實佢同wsp 行去輕鐵站都係十分鐘 差唔多啦
係wsb 就近好多
不過相對快上公路、放工又快落車,珀御就算幾近巴士站,架巴士都兜一大輪區內先落車
係呀 wsb就係對面好近 但wsp 同54區行去輕鐵站差唔多
54區私樓除咗SHK仲有無其他?
冇啦 得新地
即係九巴月票無用啦。。 54區已經夠僻,交通費仲要貴過人

不過,54區去屯門站好似係mtr 投到
SHK 54區向南係農場
同埋公屋已經差唔多起好 到SHK入伙個陣應該已經起完
目標大約450尺700萬內,疊茵庭499尺3房係唔係好選擇?兩個人住冇車,外區人,跪求意見。
碼頭 59x / 59m 出屯公算快
買雙寓好話山山同珀御啦
雙寓要坐閪鐵慢過佢兩個, 坐巴士又閪過佢兩個, 買野又要行返去悅湖
現階段仲慢過濕地去西鐵站 搭開鐵返工嘅自己諗

唔會嘅,出荃灣同葵芳嗰條一早當67M分支俾左九巴

只係問題係行完54區到兆康後跟67M行先上公路
但屯門啲樓價未起西鐵都升到仆街 啲30年舊樓夠膽死400零呎600幾十萬 好撚癲
純計投資既話,屯門係得返屯門南比較有可觀既升幅
瓏門市中心都差唔多升到咁上下,按揭條線唔再調整向上既話應該都難再爆升
54區就收收皮先,屯門無輕鐵/西鐵到既屋苑等於垃圾
岩呀 所以我提議雙寓,但連登仔鐘情山山
雙寓自住要忍受交通十幾年,但當碼頭站開工應該坐火箭,佢係碼頭區唯一新樓
要看買第幾座,1至6座行去西鐵,在平台都要幾分鐘。向北多漏水。1至3座可以唔揀就盡量唔揀。3房的窗是廳房同向,要揀個景開揚的,向南好易西斜或內園景。
有冇水魚接貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞