今日啪完骨好似打開咗新世界咁

301 回覆
945 Like 47 Dislike
姿勢改善係可以保持效果
邊間?想試
由細睇到大🤣好撚舒服
想問問要幾耐啪一次?有冇話要啪夠幾多次為之一個療程?做廚做到成身舊患
嚴重大伏收我package成八千蚊
最後睇返專科同物理治療

物理治療師啪骨$800-$1000(醫療卡$40)
穿越
正常做得PT都應該會識既 CORE唔只腹肌 成個中間驅干都關事(好似係)
不過真係要搵個有料既
最常犯係個屎忽一無用力就林左去後面 骨盤前傾咁
冇特別宣傳, 中學睇開唔錯先推介, 有需要嘅可以做個參考
其實core即係邊part肌肉?腹肌?
側腹好撚難練練極都冇乜feel/feel唔到練緊側腹
打乜撚野折?大陸狗?
上黎果下盡量用多D腹既收縮黎帶動你上番去 如果用左其他力就會無左料到
https://www.youtube.com/watch?v=Qt1h64W89Wg

成個人既核心地帶就係core muscle
試過一次之後就會上癮
本身彎腰剩係掂到菠蘿蓋咁上下
啪完可以雙掌掂地
你講幾舊muscle 都係關於lower crossed syndrome
同埋一邊緊,另一邊通常都會鬆
都係signs
又未有symptoms
充其量係pathology
可能你唔係medicine 果邊啦,傳統都講symptoms sign 同investigation啦

不過,都係果句,答番有咩nutritional cause 同genetic cause ok?唔好偷換概念,anatomical term幫唔到你答
每次做完都會拉筋 但第二日都係好緊
懷疑個膊頭前後啲組織傷左
其實啪骨係對你康復完全冇幫助
最多係比你爽半日
真正要改善都係要靠你自己強化肌肉同埋拉筋
好簡單你諗下你日日都啪到手
唔通你手指日日都移左位咩
樓豬請問邊度
原理同你啪手指差唔多
爽一時
第二日又係咁
之前有一次睇中醫
佢用背隻托起我成個人,再拉一拉
我聽到心口啪啪左4,5聲,之後呼吸即時順左,好舒服
不過過一排又打回原型
第一次啪真係有種重獲新生既感覺, 試多幾次就冇
唔可以啪太多, 對整體關節有影響

建議啪幾次, 休息一排, 自己再做拉筋, 過多1星期左右, 開始係自己運動時間加返一D肌肉訓練(唔係做GYM, 因為強度太高), 可以既話加埋游水, 練習慣左先至做返一D高強度少少既深層肌肉訓練

你長時間骨移位啪太多你D肌肉錯位跟本SUPPORT唔到個骨架, 要之後當復健咁練, 長遠先至可以KEEP到, 唔係你半年至1年D痛會再返黎
因無意搵男妓師啪骨啪錯位氣絕身亡而跌入異世界成為滿點技能的魔法師
你應該係講呢個
https://youtu.be/s5iDJc9k9SA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞