今日啪完骨好似打開咗新世界咁

301 回覆
945 Like 47 Dislike
以前挨到睇跌打先啪,依家搵到個按摩推拿都有得做,腰頸有時唔係好順就會忍唔住去返次,有次做瑜咖老師係咁話後啲後啲,結果痛到第2日即刻去

次次去睇腰佢都忍唔住幫手整埋頸,壞習慣真係無咁易處理到,即時鬆完2日又會返返黎
想比呢個男醫生啪
邊有人講過唔比你啪話(長遠嚟講)冇用啫

錢係你,身係你,其他人提咗你,你係要揀呢條路,邊個阻到你
瞓教玩手機會有咩問題都係瞓係道姐
聽都覺得治癒
你個名
啪完兩日又錯位 最緊要係練返好d肌肉 醫生教拉多d筋 同埋唔好再用錯既姿勢
先復原再改善姿勢一定有幫助
好想知如果佢第一下就超用力直接一下啪返直佢會點
簡單啲講就係冶標唔冶本
係跟本啪完個效果就係咁短暫
咪講撚左個幾句係講肥既原因
咬住唔放做咩撚
你好鐘意同人鬧交呀?

Nutritional cause
咁食得太多肥得濟
個肚腩太大
搞到d core唔夠力
個pelvis anterior tilt左得唔得呀?

Genetic cause
Paedi case大撚把啦
CP仔行唔行到路都係問題
Bone deformity coxa valga
搞到成舊pelvic bone 要ant tilt先行路又得唔得呀?
邊條gene
講出黎你識咩

屌你老母係度單單打打
都onL99
肯講邊間未 又一個口水佬?
同埋呢
我地呢d medical professional呢
係唔會話咩medicine個邊架

我地會話medical
Medicine係藥黎架屌你
讀好d英文先啦柒頭皮
Inpatient同outpatient分到係咩未呀?
醫院有咩ward知唔知呀?

痴撚線
同個唔知做左幾多年野既physio挑機
笑撚死我
借你個回覆 提醒下後人
啪骨只係幫你將啲關節郁返去原本岩既位
之所以會錯位係因為你咁耐以來用錯姿勢坐/企/行/訓
所以問題根源係平日既習慣,如果啪完都唔改正下啲姿勢問題,係要每一兩個月去啪下,因為係會上癮
想問可唔可以講邊間?
又係頸痛咗好耐
一part 13蚊
去我隔離個pose問啦
同埋有冇多啲info呀?
都係既
所以好多physio都會學
我剩係鍾意望靚女啫
我連埋針灸+啪 $700/1次
錯呀
唔會去返原位架
nutritional cause: 肚腩大, core muscle 唔夠力??any correlation??
genetic: 我都知pedi 有case, 但係邊個genetic disease 係anterior pelvic tilt??? coxa valga 係有
但係唔關事
講出黎你理得我識唔識
都係果句,是旦講幾個terms 出黎,就話解釋左,好難接受到
原來你係physio ,allied health
得閒等我開多幾個chest physio, walking exercise 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞