[橙軍主場 咸粉勿入] F1 2021 荷蘭站 討論區

1001 回覆
35 Like 10 Dislike
young driver alonso
今年啲賽事好戲劇性
威記實在有啲運
+1
望下Haas個兩位新仔

Steiner fed up with "too frequent and too heavy" Haas F1 crashes
https://www.motorsport.com/f1/news/steiner-fed-up-with-too-frequent-and-too-heavy-haas-f1-crashes/6640031/
咁我覺得haas兩個非戰之罪
部垃圾車隨時行直線都有問題
講真spin蛇都比預期出少左事啦
部車邊有事 spin蛇岩岩先拎左fastest lap
spin蛇進步空間大 呢半季進步左好多
成事巴你會唔會繼續同恩撚講車
吹奏下恩撚先
https://twitter.com/ChroniclesRW/status/1432413644709679112

等待火腿狗為呢件事發聲
BLM BLM BLM
大話講一百次就變事實
Kimi退休一件事
郁公公係另一件事,舊年都已經講緊素幾時取代公公了。
係囉 我都諗緊
恩撚簽咗fox sport要講埋9月
咁now又話680係恩撚講
我覺得哩啲兩睇嘅 本身kimi世界冠軍 又咁有經驗 有個老車手lead住點都好過新仔 19年gio就係新仔 20年kimi仲可以ko gio 咁更加冇理由換啦 除咗年齡因素 實在諗唔到點解要換走kimi
依家唔會郁舒仔
因為垃利擺咗好多人落haas
已經夾好咗
冇理由又轉去alfa重新適應
今年又可以幫下手搞下下年部車
Racing incident/ tactics
龍門任佢擺 呢兩個藉口無撚敵
George this is James, Lewis is faster than you, swap position thank you, we will explain later
自己有利就racing incident
人哋有利就interesting tactics
典型喊蛇口吻
傳Hamilton得知明年隊友是Russell很不爽

隨著Kimi Raikkonen個人官宣賽季末退役,F1車手市場引發了連鎖反應。據悉另一位芬蘭車手Valtteri Bottas明年將轉投Alfa Romeo車隊,頂替Raikkonen退役之後的位置,而英國車手George Russell將前往Mercedes,成為Hamilton的新隊友。

據英國《每日郵報》報導稱:Toto Wolff已經做出了決定,並通知了Hamilton,這位F1七冠王對車隊的決定並不滿意,他之前曾表示Bottas是“他有史以來最好的隊友”。

知情人告訴《每日郵報》:“Toto已經決定晉升George入隊,Lewis已被告知,他很不高興。”

“他想讓Valtteri做隊友,因為他順從,沒有足夠的速度威脅到他,但事與願違。”
唔鐘意未quit囉
唔滿意就走啦
見到係daily mail 傳之後我懶得quote
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞