PHD/Research討論區 (21)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
繼續
搭緊車冇電腦係身 有冇巴打可以幫手貼呀?
幾十秒已經有一個負評
幾十秒已經有一個負評

應該係同一個人

比番個正評鄧番雲先
幾十秒已經有一個負評

應該係同一個人

又一個
幾十秒已經有一個負評

應該係同一個人

又一個

入黎傾下做咩咁憎research啦
英國黎講,其實我覺得Ucl既neurosci勁過oxbridge好多

感覺ucl既研究真係追得好快

香港好多人bachelor 碌入去ucl讀仲成日onon99咁,真係身在褔中不知福

但我有個frd識啲local話ucl既reputation麻麻 local好少會揀 唔知真定假

你個fd係唔係指緊undergrad?

其他field唔知,phd program黎講,ucl neuro真係好top

佢讀master 個local話因爲ug oxbridge成績差比人quit左果啲ucl基本上全部都收 所以啲人就覺得佢麻麻

Ug既local reputation真係唔知 會唔會好似香港既city咁,rank高、研究ok,但reputation差

我諗起中大engine既ug reputation都好差,因為冇咩職業培訓,但research 訓練同環境

因為ucl跟番美制PhD
Sorry 次序倒轉

下個post改番

有無巴打有考GRE
verbal

有無巴打有考GRE
verbal

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞