戒丁日誌(2)

750 回覆
5 Like 4 Dislike

係咩
戒壞思想
自大,憤怒,恐懼
自大要戒
但憤怒同恐懼唔可以壓抑
憤怒會令人失去理智
恐懼會令人陷入焦慮
我追求既係,一個平靜既心境
我最近都練緊 巴打分享多啲
day 5 開始忍唔住
0. Billybug大哥 Day 730 (追求平靜既心境)
1. 哈利屌你老母 Day 59 (有少少滿足感)
2. 2001太空漫遊 Day 31 (原來最後一次打丁已經係九月三號)
3. 把聲勁溫柔Day 20
4. 不尋常的人 Day 12
5. 不雅名稱80 Day 10
6. 30秒前 Day 9 (雜念除去!)

全倉ITOT Day 6
輕度 Day 6 (改咗名)
你的媽媽 Day 5 (開始忍唔住)
樓主 Day 4
炸到腦部缺氧 Day 3 (正正常常戒下丁)
濕地史特加 Day 3 (進化)
狂野時速馮。迪索 Day 3
夜雨寄北 Day 3
肥b廢(全明星MIP) Day 2 (介丁但照樣屌女)
古天樂天熊仔餅 Day 1 (重新上路)
PlzGor Day 1 (上嚟打卡)
Day5
Day 60
60日
Day61 輕鬆
發覺網路世界真係好多網路色情擦邊球
Day 12
0. Billybug大哥 Day 730 (追求平靜既心境)
1. 哈利屌你老母 Day 61 (網路世界真係好多網路色情擦邊球)
2. 2001太空漫遊 Day 31 (原來最後一次打丁已經係九月三號)
3. 把聲勁溫柔Day 20
4. 不尋常的人 Day 12
5. 台式凍檸茶 Day 12
5. 不雅名稱80 Day 10
6. 30秒前 Day 10 (集中!)

全倉ITOT Day 6
輕度 Day 6 (改咗名)
你的媽媽 Day 5 (開始忍唔住)
樓主 Day 5
炸到腦部缺氧 Day 3 (正正常常戒下丁)
濕地史特加 Day 3 (進化)
狂野時速馮。迪索 Day 3
夜雨寄北 Day 3
肥b廢(全明星MIP) Day 2 (介丁但照樣屌女)
古天樂天熊仔餅 Day 1 (重新上路)
PlzGor Day 1 (上嚟打卡)
上個連登大把
咩係色情擦邊球
Day6
大家加油
av同ig d咸相係唔現實
只會令你地墮入幻想
真男人應該係要面對現實
多d同人交流
唔好做一個毒男
有社恐點算
我都有
我覺得首先唔好上咁多嗰d社交平台
av更加唔好睇
你越睇得多呢d越容易墮入不切實際既性幻想
第一步我覺得要多d出街行下
對下d現實既人
就算自己一個行都唔緊要
呢d要慢慢改,唔可以急
day 7了 加油
day 5
好似好熱血
戒手機同社交平台對我黎講最難 ,平均一日用17個鐘手機 好難靜落黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞