Bigbang成員大成酒駕撞死左人

188 回覆
159 Like 70 Dislike
Ok
我認我柒撚左
佢冇酒駕
但佢係有撞死人 唔洗坐監喎

Jul 19, 2011 - 大成於今年5月31日凌晨駕車回家途中,撞到了因酒駕而倒在路上的玄某並將其拖行近30米,而玄某在警方趕到現場時就已經死亡。
唔係話要撐大聲 但樓主真係好on9 負評係我畀的

Ok me 7撚左
6月24日,警方最終認定大成撞到玄某並令其死亡,大成因違反了交通法目前正在接受警方不拘留起訴。大成雖然會接受處罰但被判徒刑的可能性很小。因他屬於過失駕駛不存在故意性,加上同被害人家屬的協商,可能會繳納一部分罰金和緩期執行。(5年以下有期徒刑或是罰金2000萬韓元/約台幣54萬元。) (by蘋果日報)
樓主個topic誤導人
我就唔信佢酒駕都唔洗坐
睇清楚再開post啦

好撚重要利申:好憎韓國同日本
咪屈我kpop fans

事實係 佢真係酒駕
你唔信咪自己google

5月31日凌晨1點40分左右,Big Bang 大聲發生了一場連環車禍,開著 Audi 車經過首爾楊花大橋南段時,先撞到事先已倒在路中的摩托車駕駛員,再接著撞到一輛停止狀態、內有駕駛人員(44歲)的計程車,機車駕駛宣告死亡、計程車司機沒有受傷。

警方凌晨4點左右已經確認大聲當時沒有酒駕
Source :http://kpopn.niusnews.com/=K1rbxby8

我google左咁撚多篇都無出現佢有酒駕

Big Bang 大成車禍關注(最新結果判定) - *花花世界飛奔我家* - 新浪部落
Sina › tw › blog › article
Jun 3, 2011 - 6月24日,警方最終認定大成撞到玄某並令其死亡,大成因違反了交通法目前正在接受警方不拘留起訴。 ... 騎士酒駕撞路燈翻車倒地.

盲撐完未?

邊度有話條柒頭大聲酒駕

樓主盲反完未 中文都唔識
Btw呢單野好似好多人都知
過失駕駛不存在故意性

對唔住大成哥!
話你酒駕!我唔著!

但 你真係撞撚死人喎
Ok
我認我柒撚左
佢冇酒駕

Jul 19, 2011 - 大成於今年5月31日凌晨駕車回家途中,撞到了因酒駕而倒在路上的玄某並將其拖行近30米,而玄某在警方趕到現場時就已經死亡。

如果你半夜揸車撞死咗個醉到瞓咗晌馬路中心嘅人, 你覺得自己需唔需要負刑事責任?
單新聞2011 即係佢岩岩先驗到?

單野當年就裁判團9票裁定無罪,最後淨係賠償比家屬同道歉,家屬亦選擇原諒同唔上訴

你有錢你想點都得
唔代表冇犯法

家屬係咪比人封口啊 韓國最興架啦

歲月號

寒國同共產蝗國冇分別
大公司嘛
Ok
我認我柒撚左
佢冇酒駕

如果你半夜揸車撞死咗個醉到瞓咗晌馬路中心嘅人, 你覺得自己需唔需要負刑事責任?

關咩事?
咩大聲係咪酒駕撞死人我唔知
我淨係知哩到炒車死咗好多人
Ok
我認我柒撚左
佢冇酒駕

關咩事?

下, 梗係關事啦, 個韓國仔就係咁嘅case, 斷估唔會有人厚面皮到話自己咁出事就無辜, 個韓國仔咁衰法就抵撚死掛?
仲要問盲撐完味
樓主咪衝出黎柒啦屌
過失駕駛不存在故意性

對唔住大成哥!
話你酒駕!我唔著!

但 你真係撞撚死人喎

撞到佢之前可能已經死左
疑點利益歸與被告
事實係只要證明到阿大聲冇超速冇違法, 係可以打得甩,判失誤意外死。
潛啦柒頭
事實係只要證明到阿大聲冇超速冇違法, 係可以打得甩,判失誤意外死。

樓主:唔理 撞死人就要終身監禁
樓豬點解可以咁柒
潛水啦柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞