【技術文章】究竟TPGY發生左咩事?

101 回覆
28 Like 6 Dislike
其實你對呢隻嘢仲清楚過財巴
佢已經無左分析 死撐
如果你16蚊出文就好
已經入左好多 深入泥氹
exactly, people have been saying tsla is expensive, indeed this is just the beginning, in my opinion tsla will become the biggest company in the world, in terms of market cap.
似乎見10蚊底價
睇唔睇佢跌穿10蚊?
係我唔好,無好好分析份財報
我自己都買咗一個好重嘅教訓
輸嘅亦唔會比大家少
但黎緊會繼續密切留意個情況發展
好多謝樓主咁用心分析、指教
獲益良多
我純粹講隻股咋,大家互相學習啦。

因為係另一個Post好多人話TPGY「基本面」轉左,但係好似錯誤解讀左,我先出Post講清楚小小。

不過睇呢個Post嘅回覆,我相信好多巴打似乎等緊你番黎。
想問你係數簿巴?
SPAC股嘅日常應該係9.9-10.4 遊走,直到佢出restatement嘅update,仲要出完先知係對合併利好定利淡。
所以我擔心呢個情況會維持到 今年12月, 所以先講預左2022先再諗啦。
唔係,我一直都係 CD Rom姐
想清了
星期六日先見到個po
時間成本已經蝕左好多
樓主你咁有心有力,應該放精神係spac以外既股
spac太多假數,不如分析下其他中少型公司好過
不過依家其實基本上都係升傳統大股aapl, msft之流
有咩軍心好定
一班loser跟左一個大loser入貨
注定都係輸
師兄可唔可以講下ChargerPoint?
12月29號,Evbox交唔出Audit FS,TPGY發公告直接終止合併協議;換轉頭都反證左其實SPAC股嘅水份可以係咁無底線
係咪有$10攞
未係,好大機會你要等多一年先有機會清盤。除非你自己走去做Redemption,但係聽聞好高成本。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞