係咪得我覺得薛影儀好撚慘

193 回覆
1833 Like 37 Dislike
亞視拖糧先再開呢個Post
覺得亞視可以好似某個日本節目訓練手腳唔協調女仔咁訓練佢,話唔埋個話題可以更持久
其實係幾撚慘

不過阿儀失業都一段日子,俾atv利用之餘執返幾皮野生活費都好既
佢老母閪ATV個網上乜真LIVE
PAYME收款得隔離條仆街
咁阿儀呢?唔駛收錢呀
其實呢啲低級趣味嚟
好心就唔好擺人上枱啦
完全唔覺得佢好好笑
啲人仲喺到follow 佢 ig 潤佢
香港人可唔可以唔好咁幼稚
呢啲係好cheap 嘅marketing 技倆

只係覺得
佢樣衰冇樣嘢掂就整個節目改造佢
教識佢講嘢 做嘢 減肥 整容 演藝各樣...
咁先係帶來正能量
而唔係喺到將佢變成小丑

同埋一直覺得佢係潛在白卡人士...
傳聞佢係低低哋
咁係咪智障人士 定一個痴呆症嘅人
你就可以由得佢地畀人笑, 就係冇傷害??

最後股熱潮退咗就冇咗價值 但多多少少佢會知

但咁我地作為清醒嘅人
就更應該咁樣唔係對佢好
更加唔好再follow 個ig 助紂為虐
at least 知道呢啲marketing 係切切實實一種羞辱
作為有質素嘅人 冇理由仲畀呢啲19 gimmick 存在

今次我地視而不見 由得佢 遲下又有好多個薛影儀出現
呢個世代啲觀眾 定香港觀眾
將恥笑當成娛樂嘅笑
確實「呢個社會變得幾有錢都冇用」

啲人好冇修養
好似啲笑人出醜嘅小學雞咁冇腦
唔明真正嘅快樂係應該嚟自進步
而非踐踏他人嘅缺點為樂
翻唔到轉頭啦 一開始個定位就係恥笑為樂
如果係咁犧牲都算好啲啲

但我覺得整個改造節目仲好
atv 又窮又要慳錢點會呀又..
索性搵個廉價小丑返嚟谷下收視

好撚cheap 低級趣味
唔明有咩好笑....認真
好撚憎佢個經理人
自己扮到靚靚(雖然都係er
跟住鮮明對比 好似撚狗咁撚
我係因為佢先知亞視仲存在
讚佢勇敢叫佢加油叫冇乜好意呀?
係咪指撚住佢個頭話佢死豬扒縮返入你老母個西咪撚出黎獻世先係好意?
ig最新食燕窩條片
隔離個所謂經理人當阿儀係小馬雲咁樣
係咁問 「好無味啊?」「開唔開心啊?」
狹持人質咩
好懷疑佢係咪輕度智障

睇佢講野唱歌都似
邊有人笑姐
我係佢fans啊 得唔得啊?
佢享受鎂光燈得唔得啊?關唔關你事啊?
收皮啦

Btw根本依家香港娛樂圈就痴撚曬線

連193都有fans,牙儀有人鍾意都好正常啫
淨係viutv先可以捧智障人士咩
真 明明成班撚樣咩mirror嗰啲 完全為捧而捧
唔好話國際啊 亞洲甚至華語區都根本不值一提
純粹本地內循環 毫無生產價值
純粹黃藍cap水
唔係我歧視 我以前照顧過輕度中度智障既人
其實佢應該有少少智商問題 就算唔係都可能邊緣智商
佢地通常都唔怕醜又好鍾意上台
表演慾好強 好鍾意表現自己
有啲輕度其實知道自己有問題 人地笑佢會唔開心
但有啲人會唔識分人地對佢有冇好意
佢似真係好享受咁多人關注 唔覺啲人笑緊佢
都真係好慘
但如果亞視唔簽佢唔搵佢make noise就唔會咁 明知呢種noise唔會keep到好耐
anson lo好撚慘
明知佢基都專登搵佢拍大叔的愛male noise
雖然好多人ig share但大家都笑緊佢
真係好反感
收視唔係咁搵嫁嘛?有無啲道理觀呀?
諗起william hung
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞